Nieuwe auto’s en bekende baan naar Gran Turismo Sport

Auteur: , 27 Reacties
Nieuwe auto's en een bekende baan naar Gran Turismo Sport

Dat het nieuwe jaar is begonnen is voor de makers van Gran Turismo Sport geen reden om te stoppen met de gratis maandelijkse updates.

Het blijft nieuwe auto’s en circuits regenen in Gran Turismo Sport. Dat een groot gedeelte van de updates bestaan uit content van eerdere delen mag voor veel fans de pret niet drukken. De januari update is vandaag live gegaan en brengt onder meer zes nieuwe auto’s en een nieuw circuit naar de game. Vooral liefhebbers van youngtimers en klassiekers zullen blij worden van deze update.

Allereerst het nieuwe circuit. Dit is een bekende voor spelers die Gran Turismo 5 hebben gespeeld. Het gaat hier namelijk om Special Stage Route X. Deze baan kwam ooit als DLC naar GT5. De baan staat bekend om zijn enorm lange rechte stukken. Kunnen online spelers eindelijk ‘dragraces’ organiseren in Gran Turismo Sport, een verzoek van velen waar Polyphony Digital nu antwoord op heeft gegeven.

De nieuwe auto’s zijn ook geen vreemde voor de doorgewinterde GT-speler. Check bijvoorbeeld de TVR Tuscan Speed 6, die herinneringen aan Gran Turismo 3 doet ophalen. Het is tevens tof dat er ook in deze update weer een Porsche aan het spel wordt toegevoegd. In dit geval de 356 uit 1956. Je checkt de volledige lijst met nieuwe auto’s hieronder. Daaronder een trailer met bewegende beelden van de auto’s en Special Stage Route X.

  • Aston Martin DB3S CN.1 1953 (Gr.X)
  • BMW Z8 2001 (N400)
  • Ferrari Dino 246 GT 1971 (N300)
  • Honda Integra Type R (DC2) 1998 (N200)
  • Nissan Fairlady Z Version S (Z33) 2007 (N300)
  • Porsche 356 A/1500 GS GT Carrera Speedster 1956 (N100)
  • Shelby G.T.350 1965 (N300)
  • TVR Tuscan Speed 6 2000 (N400)27 reacties

ziet er toch net echt uit die foto’s, kunnen een paar merken beter dit gebruiken als de gefotoshopte pers releases
@gove: Ja, dat doen ze bij Gran Turismo echt goed. Vooral als je met de Scapes fotomodus aan de slag gaat kun je echt prachtige plaatjes maken.
@gove: dat ben ik met je eens. Straks zet je een bril op en is het virtual riality
Wanneer komen er is wat nieuwere modellen die nog niet in vorige GT’s zaten zoveel dikke sportwagens op te noemen die er best in hadden mogen zitten.
Waardeloze game imo. Ze hebben alles voor mij verkloot door speler ID permanent boven de auto te houden.
@fmgarcia: Plus de 270 graden stuurslag als uiterste. Onspeelbaar met een stuur.
@fmgarcia: ligt toch echt aan jou (stuur). Hier gewoon 900 graden speelbaar. Speler ID is persoonlijk, maar maakt het gemakkelijk om de kamikazepiloten te ontwijken imo.
@2theredline: @edge Ik rij altijd vanuit de cockpit. In Assetto corsa of Project cars is dat gewoon veel beter geanimeerd. In de GT auto’s heb je inderdaad niet meer dan 180 graden nodig, maar zodra ik ga klooien met driften etc is het onmogelijk in gran turismo. Let maar eens op hoe irritant het is. GT is gewoon geen toevoeging voor mij meer helaas. Het ziet er wel fantastisch uit en kan niet wachten op deel 7!
@2theredline: Wel speelbaar, maar heel afleidend imo. Ga geregeld met giga overstuur een bocht uit en dan raakt het stuur op beeld de kantjes al en ik blijf corrigeren.
@fmgarcia: Hoeveel stuuruitslag heb jij dan nodig? Ik vind hem met 270 graden stuuruitslag meer dan prima te spelen.
@fmgarcia: in racegames heb je eigenlijk zelden meer dan 180 graden nodig. 270 moet zeker genoeg zijn
Saai spel. Zelfs de motorgeluiden klinken als een stofzuiger. Dat de makers eens een voorbeeld nemen aan NFS Payback qua sound.
De gameplay van Forza met de graphics van GT en de physics van Project Cars.

Als ik dat nog mee zou mogen maken…
@rynnus: als we dat eens mogen meemaken inderdaad! Alhoewel de gameplay van Forza ook meer arcade is.

GT naait ons al jaren. Maargoed project cars 2 was ook niet zo goed als 1 :)
Meh, Special Stage Route X vind ik persoonlijk niet bijzonder. Leuk om een keer te klooien met de versnellingsbakverhoudingen en te kijken wat de maximaal haalbare topsnelheid van je auto is, maar voor races heb ik toch liever een bochtig circuit.
Ik download helemaal niks voor dit kut spel. Ik voel me sinds de dag dat ik hem voor het eerst speelde genaaid. Al het goeie en het leuke is eruit.
@mikje90: GT Sport is eigenlijk een soort slappe cashcow om GT 7 te kunnen bekostigen en maken. Zelfde als GT 5 Prologue destijds en later kwam het mooiere en uitgebreide GT 5. Dus waarschijnlijk wordt GT 7 wel weer een mooie toffe racegame (release gerucht 2020/2021).
@venividivici: hopelijk ik wacht nu eerst even op reviews voordat ik hem koop.
@mikje90: Altijd doen of ff een demo downloaden. Heb ik ook zo gedaan bij GT Sport en zodoende de game lekker in de winkel laten liggen.
Je voor 15 euro genaaid voelen…..meestal ben je daar meer voor kwijt!
Wat is nu de beste racegame voor de PS4 volgens jullie? Ik had GT5 kocht GT6 maar vond het erg tegenvallen. Veelal hetzelfde als GT5. Weinig vernieuwend.
@kilum: Hou je van Sim racen of Arcade racen?
@venividivici: Sim racen. Hoe realistischer hoe beter.
@kilum: Probeer toch assetto corsa even uit. Als auto enthousiast geeft dat je de meeste kick denk ik. Rondje toeristfahrten met een groepje blijft geweldig. Voor echt racen zou ik wel project cars overwegen. Beste online community op consoles nu.
@kilum: dirt rally.
@viezefreddyw: toch maar niet dat racestuurtje verkopen😂
Hoe mooi het grafisch ook is, het rijdt nog steeds voor geen meter, vind ik. Ben meer van de sims.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).