Nieuwe Chromebook HP dunner en lichter dan een Macbook

Auteur: , 2 Reacties
Nieuwe Chromebook HP dunner en lichter dan een Macbook

We hebben je al uitgelegd waarom je een Chromebook serieus zou moeten overwegen, maar nu is er ook eindelijk een model dat er niet zo goedkoop uitziet.

We hebben het over de HP Chromebook 13, een 13-inch laptop met een volledig metalen behuizing. Daarmee doet de HP denken aan de Google Pixel, maar vrees niet: HP vraagt maar 500 dollar voor deze luxe Chromebook. Het scherm heeft een resolutie van 3200 bij 1800 pixels en onder de motorkap liggen een Intel Core M-processor van de zesde generatie én 16 GB werkgeheugen.

Dankzij de Intel Core M heeft de Chromebook 13 geen ventilators nodig en dat zie je terug in het design, want de laptop is slechts 13 millimeter dik en weegt nog geen 1,3 kilogram. Ter vergelijking: dat is nog dunner dan de 12-inch Macbook, die je bovendien pas voor 1449 euro in je tas hebt zitten. Ook handig: HP komt met een dock, zodat je twee HD-schermen aan de Chromebook kunt koppelen.

De Chromebook 13 gaat nog deze maand in de verkoop, dus reken er maar op dat je ‘m morgen al kunt bestellen.2 reacties

hoe klein zijn die lettertjes dan wel niet op het scherm, ik heb nu een full hd 14″ laptop en daar moet je met je neus op hangen om iets te lezen
@Jantje_555: Kwestie van goed schalen. Windows 10, OSX maar ook ChromeOS (Zie de Chrome pixel BV) kunnen daar prima mee overweg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).