‘Nieuwe console van Nintendo krijgt donutvormig scherm’

Sharp-Nintendo-Console
Nintendo zou samen met Sharp een LCD-scherm maken in de vorm van een donut.

Het Japanse persbureau Kyodo schrijft dat Nintendo werkt aan een LCD-scherm met een wel erg gekke vorm. De videogamegigant zou een samenwerking met Sharp aangegaan zijn om diens ‘Free Form Displays‘ (zie het plaatje hierboven) te gebruiken. Deze schermen kunnen gebogen worden, wat voor de nodige artistieke vrijheid zorgt. Volgens Kyodo wordt deze techniek benut om een LCD-scherm te maken met een gat in het midden, een donut dus.

Gezondheidsgadgets
Als dit waar blijkt te zijn, is het natuurlijk de vraag waar Nintendo dit bizarre scherm voor wilt gebruiken. Hoewel we het bedrijf vooral kennen van consoles als de Wii en DS, werd onlangs aangekondigd dat ze zich ook willen mengen in de markt van gezondheidsgadgets. Zo doken er onlangs geruchten op over een apparaat dat je slaapritme meet en in kaart brengt.

Wij zien onszelf in ieder geval nog geen games spelen op een apparaat in de vorm van een donut, maar nadat Nintendo de game-industrie op zijn kop zette met de motion controls van de Wii, kijken we echter nergens meer van op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *