Nieuwe Google-tech herkent alles in je kamer

Google-herkenningstech
Zelfs de bananen in je fruitschaal en je kat zijn niet veilig voor deze nieuwe herkenningstech van Google.

Tot nu toe hadden computers vaak problemen als het op het herkennen van voorwerpen aankwam. Zelfs met slimme algoritmes en menselijke hulp, was het vaak niet mogelijk om alles in een ruimte te benoemen. Google zegt dit probleem opgelost te hebben, met nieuwe tech die zelfs voorwerpen aanwijst als ze gedeeltelijk bedekt worden door iets anders.

Vliegende katten
Om dit voor elkaar te krijgen is er een nieuw ‘neural network’ gemaakt, dat razendsnel de verschillende criteria van voorwerpen doorzoekt, zonder daarbij veel computerkracht te gebruiken. Hierdoor kan het scansysteem in een mum van tijd objecten uit een omgeving halen en vervolgens ook goed raden wat het is. Google belooft zelfs dat het systeem een vliegende kat kan herkennen, zoals je kunt zien in onderstaande afbeelding.

Google-Tech

Hoewel de techniek nog in de kinderschoenen staat, ziet Google al allerlei manieren om het te gebruiken. Zelfs het zoeken van afbeeldingen en de kwaliteit van zelfrijdende auto’s zullen worden beïnvloed door deze nieuwe tech. Het kan dus goed dat zelfs de vaagste zoektermen toch de juiste Googleresultaten opleveren. Lees meer over deze techniek op het officiële blog van Google Research.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *