Nieuwe grote update voor de OnePlus 6

Auteur: , 4 Reacties
OnePlus 6

Daar is 'ie hoor!

Het kan altijd even duren voordat een nieuwe grote Android update naar andere toestellen buiten Google om komt. Het goede nieuws is dat OnePlus er niet heel lang over gedaan heeft om de nieuwste versie te adopteren.

Het Chinese smartphonebedrijf heeft Android 9.0 Pie geïntegreerd en is nu beschikbaar als update voor de OnePlus 6. Een vrije rappe adoptie, want Android 9.0 Pie is pas een maand beschikbaar. In het geval van OnePlus heet de software OxygenOS 9.0. Dit mobiele besturingssysteem is gebaseerd op Android en geoptimaliseerd voor de toestellen van het merk.

OnePlus rolt de update in fases uit. Dit betekent dat telkens een geselecteerde groep OnePlus 6-gebruikers de update kan downloaden. Het zal een aantal dagen duren voordat wereldwijd alle One Plus 6-eigenaren met de update aan de slag kunnen gaan. Het bedrijf heeft bekendgemaakt niet te kijken naar regio’s, het systeem kiest willekeurig gebruikers uit over de hele wereld.

Naast de OnePlus 6 is de verwachting dat OxygenOS 9.0 ook naar de OnePlus 5 en 5T gaat komen. Uiteraard komt deze versie van het mobiele besturingssysteem ook naar de toekomstige OnePlus 6T.4 reacties

Dat doen ze dan heel netjes, bij OnePlus. Kunnen ze bij Samsung nog wat van leren.
@rrrobert: Klopt, maar kijk ook eens naar de geschiedenis mbt software issues van OP en doe dat ook eens bij Samsung.
Maar je hebt gelijk, Samsung doet er altijd enorm lang over.
@rrrobert: Nu misschien wel, maar m’n 3,5 jaar oude Samsung S6 heeft onlangs nog een grote beveiligingsupdate gehad, waar de jongere OnePlus 2 zelfs geen update naar Android 7.0 heeft gekregen…

Vergeet ook niet dat Carl Pei een half jaar geleden nog aangaf dat het overgrote deel van de community een hoofdtelefooningang wilt, en nu blijkt de komende Oneplus 6T er geen meer te krijgen… Op dat vlak doet Samsung het nog voortreffelijk. ( Ik spreek me niet uit over de komende Galaxy S10, dat wordt afwachten ).
@simonmc: ja helemaal gelijk.
OP heeft al vaker hun eigenaren in de kou laten staan mbt updates zodra er een nieuw toestel kwam.
Net als Google maken ze zich belachelijk met hun Never Settle en dan idd geen audio jack meer hebben. Google naakte Apple belachelijk 2 jaar geleden om het vervolgens zelf een jaar later ook te doen.

OP is tot nu toe wel een topper qua bang for the buck maar laten we eerst eens zien wat de prijzen straks gaan doen want ieder jaar zagen we die omhoog kruipen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).