Nieuwe info over Call of Duty: Mobile bekendgemaakt

Nieuwe info over Call of Duty: Mobile bekendgemaakt
Gaat dit een succes worden?

De wereld van mobiele games is heet. Dit betekent echter niet automatisch dat elke game een evengroot succes is. Activision gaat in ieder geval een poging wagen met Call of Duty: Mobile. De naam hebben ze in ieder geval al. Net als GTA of FIFA, kent iedereen Call of Duty. Aan naamsbekendheid zal het niet liggen.

Het doel van Activision is de intensiteit van een klassiek potje Call of Duty multiplayer brengen naar het mobiele platform. Normaal gesproken brengt Activision de gameserie enkel uit op PC, Mac en de consoles. Er is nieuwe informatie bekendgemaakt over de game en het ziet er toch wel veelbelovend uit.

Er zijn vijf maps onthuld voor CoD: Mobile. Activision heeft niet gekozen om nieuwe maps te ontwerpen, maar heeft gekozen voor klassieke mappen. Het gaat hier om Crossfire, Crash, Killhouse (CoD4), Firing Range (Black Ops) en Standoff (Black Ops 3). Daarnaast zijn er zes beschikbare karakters in het spel. Ook deze karakters komen fans bekend voor. Het gaat om Alex Mason, David “Section” Mason, Thomas A. Merrick, Simon “Ghost” Riley, John “Soap” MacTavish en John Price.

Gamers kunnen deze karakters in-game personaliseren met onder meer kleding, rugzakken en headgear. Call of Duty: Mobile kent diverse game-modi, waaronder Free-For-All, Frontline, Team Deathmatch, Hardpoint en Domination. FFA kent max 8 spelers, de overige modi hanteren maximaal 10 spelers.

CoD: Mobile zal een gratis game worden op iOS en Android. Activision zal vermoedelijk, net als bijvoorbeeld Apex: Legends en Fortnite, geld verdienen aan de game door in-game items tegen betaling beschikbaar te maken. Wanneer CoD: Mobile uitgebracht gaat worden is helaas nog niet bekend.

Lees ook: Check CoD Black Ops 4’s gigantische (gratis) update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *