Nieuwe iPad bedien je mogelijk op de achterkant

iPad achterkant
Het mooie van een tablet is dat je als gebruiker oneindig veel kunt met het touchscreen. Helaas geldt dat niet voor de achterkant. Apple gaat daar misschien wel verandering in brengen.

Het techbedrijf wil de achterkant van de iPad functioneel gaan maken door middel van sensoren. Het concept werd genoemd in een door Apple aangevraagd patent, dat dinsdag de goedkeuring kreeg van de US Patent and Trademark Office. Het zou gaan om sensoren in de lijnen, die aan de achterkant van de iPad te zien zijn. Maar het zou ook kunnen dat het bedrijf twee ‘vakken’ maakt: aan de linker en rechter achterzijde van de tablet.

Het idee kan ervoor zorgen dat de tablet op een andere manier gebruikt gaat worden. Vooral voor games zou het een welkome toevoeging zijn. Op dit moment bestuur je spelletjes nog door middel van swipen of door op je scherm te tikken. Door de komst van een vlak op de achterzijde bestaat er de mogelijkheid om games te besturen met 2 aparte controllers.

Eerder werd al bekend dat de iPad minder verkoopt dan verwacht, dus een verandering als deze kan misschien positieve gevolgen hebben voor de techgigant.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *