Nieuwe iPad krijgt zo goed als zeker iPhone X-functie

iPad
De kans is zeer groot.

In het verleden kwam TouchID eerst naar de iPhone en later naar de iPad. Hetzelfde lijkt te gebeuren met FaceID. De techniek is nu nog enkel te gebruiken op de iPhone X, maar komt vermoedelijk ook naar de nieuwe iPad. Een tweet van Apple ontwikkelaar Steven Troughton-Smith hint hier namelijk naar. De zoveelste hint, want de ontwikkelaar is niet de eerste die een verwijzing ontdekt.

In de iOS 12 code voor de iPad trof hij AvatarKit aan. Dit is de techniek achter Apple’s Animoji. Met Animoji scant het Apple-apparaat je gezicht om een 3D-afdruk te maken. Zo kunnen emoji tot leven komen op je scherm aan de hand van je gezichtsuitdrukkingen. Om dit mogelijk te maken is de TrueDepth camera sensor nodig. Dezelfde sensor die wordt gebruikt voor FaceID en momenteel dus alleen met de iPhone X geleverd wordt.

De verwachting is dat Apple een nieuwe generatie iPad of iPads in het najaar gaat aankondigen. Wellicht op hetzelfde event waarop de nieuwe iPhones bekend worden gemaakt. In de code van iOS 12 zijn al meerdere vernieuwingen gevonden en aan de hand van beta’s kan de komende maanden nog van alles worden ontdekt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *