‘Nieuwe iPad Pro wordt 11 inch groot’

Auteur: , Geen reacties
‘Nieuwe iPad Pro wordt 11 inch groot’

Alweer een nieuw schermformaat?

De iPad Pro is op dit moment verkrijgbaar in drie maten: 9,7 inch voor het instapmodel, de grootste uitvoering is 12,9 inch in doorsnee en 10,5 inch als tussenformaat. Als we de laatste berichten mogen geloven kunnen we dit jaar opnieuw een ander schermformaat verwachten. Volgens het Chinese geruchtencircuit krijgt de tablet een 11 inch groot scherm. Aangezien dit nieuws afkomstig is van Chinese bronnen, is het goed om het nieuws met een korreltje zout te nemen. Maar het is wel interessant om te zien welke richting Apple mogelijk inslaat met haar iPad.

Volgens deze bronnen verandert er niet zozeer iets aan de afmetingen van de aanstaande iPad Pro, maar heeft Apple de bezels -de randen rondom het beeldscherm- nog slanker weten te maken. Daardoor is er niet langer ruimte voor een fysieke Home-knop. Betekent dit dat de iPad niet langer biometrische beveiliging heeft? Zeker niet. Her en der horen we geluiden dat de nieuwe iPad Pro dezelfde TrueDepth-camera krijgt als de iPhone X. Deze is voorzien van Face ID. Daarmee kun je met je gezicht de tablet ontgrendelen. Eerder deze maand hoorden we al dat deze feature mogelijk ook naar andere Apple-producten wordt gebracht, waaronder dus de iPad Pro. Het betekent wel dat de nieuwe iPad Pro wellicht dezelfde lelijke ‘notch’ krijgt als de iPhone X.

Specs
Wat kunnen we nog meer verwachten van de iPad Pro? Volgens de geruchtenmolen krijgt hij onder de motorkap de opvolger van de A11 Bionic Chip: de A11X. Deze bestaat naar verluidt niet langer uit zes, maar acht kernen (octa-core) waardoor hij net iets krachtiger is. Als je hoopt op een OLED-display, of Super Retina HD-display zoals het scherm officieel heet, dan kom je bedrogen uit. Ingewijden zeggen dat Apple bewust niet voor dit schermtype heeft gekozen om zo de kosten lager te houden.

Beeld: Benjamin GeskinEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).