‘Nieuwe iPhone-camera geeft info over de omgeving’

AR
Eindelijk een nieuwe functie die écht cool is.

Maar dat is mijn mening uiteraard. Een bron heeft tegenover Business Insider beweerd dat de volgende iPhone-camera zal beschikken over augmented reality techniek. Richt de camera bijvoorbeeld op een gebouw en op het scherm zal informatie verschijnen over het pand. Een interessante feature.

Op deze manier kan de camera worden gebruikt in combinatie met navigatie. Een map kan worden geïllustreerd aan de hand van real-time beelden die afkomstig zijn van de camera. De combinatie tussen GPS en het gebruik van de camera zal de batterij helaas wel binnen no-time leegzuigen.

Augmented reality ging dit jaar mainstream toen Pokémon Go werd gelanceerd. Veel mensen kwamen via de populaire game voor het eerst in aanraking met de techniek. Ook hier werd al snel duidelijk dat het hebben van een mobiele lader geen overbodige luxe bleek te zijn. Het is een uitdaging voor smartphonemakers om de nieuwe techniek op een energiezuinige manier te combineren met het gebruik van bijvoorbeeld de camera.

3 reacties

  1. Deze techniek is al 10 jaar oud.
    En samsung leverde [url=https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Layar]’layar’ [/url]een jaar of 5 geleden ook standaard geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *