‘Nieuwe iPhone krijgt een groothoeklens’

Auteur: , Geen reacties
iPhone XS Max

Bij Apple zijn ze ook eindelijk wakker geworden.

De camera’s van moderne iPhone zijn fantastisch en tot prachtige shots in staat, begrijp me niet verkeerd. Het is echter een misser te noemen dat Apple geen groothoeklens heeft op zijn iPhone-modellen. Inmiddels is zo’n camera gemeengoed geworden op de high-end Android smartphones en zelfs goedkopere mid-range Android-toestellen beschikken over zo’n groothoeklens.

Het is veel meer dan een gimmick. Een groepsfoto maken of een bepaald object in beeld brengen is veel gemakkelijker met een groothoeklens. Het is dan ook vreemd dat Apple zo laat is met de adoptie van de technologie.

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple eindelijk overstag met de nieuwe generatie iPhones. Kuo heeft het over drie camera’s op de achterkant in het geval van de opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max.

Naast de reguliere camera komt er een 2x zoom camera en een 12-megapixel groothoeklens, aldus Kuo. Apple zou een speciale coating gebruiken om een uitstekende camera zoveel mogelijk te beperken. Dat is bij sommige Android-smartphones inderdaad een probleempje en maakt de smartphone vervelend instabiel als het toestel op een tafel ligt.

De nieuwe iPhones worden naar verwachting in september van dit jaar aangekondigd. (via 9to5mac)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).