‘Nieuwe iPhone krijgt geavanceerde aanraak-techniek’

Auteur: , 4 Reacties
iPhone 8

3D-touch was slechts het begin.

De iPhone 8 krijgt mogelijk een flinke doorontwikkelde versie van het 3D-touch dat we nu kennen. Volgens Nikkei krijgt de 8 een nieuwe motor die in staat zal zijn om om meer complexe aanrakingen te registreren. Op dit moment werkt 3D-touch middels drukgevoeligheid. Een hardere ‘duw’ op het scherm kan voor een andere actie zorgen dan wanneer je zachtjes het scherm aanraakt. Deze techniek is echter nog behoorlijk beperkt. De nieuwe motor brengt nieuwe functies met zich mee.

Zo is de techniek mogelijk in staat om diverse acties te kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld of je lang of kort met je vinger het scherm aanraakt. Ook kan het zo zijn dat de techniek je vinger kan volgen. Dit opent een deur naar veel nieuwe mogelijkheden voor apps en features binnen iOS.

Helaas komt de geavanceerde techniek nog niet naar de iPhone 7. Volgens de bron komt de motor pas in 2017 naar de iPhone 8. Eerdere lekken van de iPhone 7 tonen ook geen nieuwe baanbrekende veranderingen op het gebied van het huidige 3D-touch. Nog even geduld dus.4 reacties

Ja 3D touch was zo’n succes dat we het niet terug zagen in de nieuwste Iphone SE en ook niet in de nieuwste Ipad Pro modellen.
De meeste gebruikers gebruiken het ook maar weinig op de 6S en nog maar weinig software maakt er echt gebruik van.
@turbobrick: Dat de iPhone SE geen ForceTouch heeft lijkt me niet met populariteit te maken hebben maar juist alles met besparing op prijs.

De SE is namelijk op wel meer dingen een stap minder dan de 6s, stoppen ze alles erin koopt niemand de normale 6s meer.
@Donstil: Ja ok, maar verklaar eens waarom beiden Ipad PRO’s het dan ook niet hebben.
Beiden geen goedkope producten, gemaakt voor de PRO’s volgens Apple maar juist die ‘speciale techniek’ die zoveel voordelen heeft zit er niet in …..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).