‘Nieuwe iPhone krijgt ingebouwde simkaart’

Auteur: , 1 Reactie
iPhone

Maakt dit het toestel voor jou nog interessanter?

Apple is de laatste jaren bezig geweest met het ontdekken (en weghalen) van nieuwe features en designkeuzes die de gebruikservaring moeten verbeteren. Geen van alle veranderingen en aanpassingen hadden te maken met de simkaart. Volgens Chinese bronnen gaat dat bij de te verschijnen iPhone echt volledig veranderen.

Volgens het Chinese 21st Century Business Herald komt Apple dit jaar met een iPhone die dualsim-ondersteuning krijgt. Er zal een ingebouwde simkaart én een apart simkaartslot aanwezig zijn. Naast de simkaart voor je eigen provider zou er een ingebouwde Apple SIM aanwezig zijn in het toestel.

De Apple simkaart is een ingebouwde simkaart die we kennen van de iPads. Sinds 2014 zijn deze kaarten terug te vinden in de iPads. Door deze kaarten hoef je de simkaart er niet uit te halen om snel en makkelijk van provider te wisselen. Hoewel de technologie in 180 landen en regio’s wereldwijd wordt ondersteund, is het aantal providers beperkt.

Welke providers in Nederland de Apple-simkaart van de nieuwe iPhone zouden gaan ondersteunen, is nog niet duidelijk. Ben je woonachtig in China, dan krijg je geen Apple simkaart maar twee reguliere simkaarten. In China is de technologie namelijk niet beschikbaar.1 reactie

Krijg je weer een feature waar je hier in NL geen ruk aan hebt, let op ….
Net als het Apple pay gebeuren en dus in weze een NFC chip waar je vrijwel niks mee kan.
Keep it simple, net als in China gewoon 2x simslot en klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).