‘Nieuwe iPhone wordt op 10 september onthuld’

'Nieuwe iPhone wordt op 10 september onthuld'
De opvolger van de huidige iPhone 5 komt over een maand. Maar zal het genoeg zijn om de innovatieonrust binnen Apple weg te nemen?

AllthingsD, niet het minste techblog, heeft een datum doorgekregen voor een Apple-evenement waar CEO Tim Cook de nieuwe iPhone 5S zal onthullen. Tenminste, als die telefoon daadwerkelijk iPhone 5S zal gaan heten, maar dat lijkt haast zo goed als zeker. De strategie van Apple is de laatste jaren om na een nieuw model een opvolger uit te brengen die vooral intern beter is en de toevoeging ‘S’ krijgt.

Het uiterlijk zal dus amper wijzigen. Maar wat kunnen we eigenlijk aan vernieuwing bij de Apple iPhone 5S verwachten? We sommen het even op:

  • Een 12 megapixel camera
  • Een dubbele LED-flitser
  • Een quadcore grafische processor (niet bekend of deze A7 zal heten)
  • Helder IGZO-scherm (Sharp-technologie), sommigen zeggen 4,3 ipv van 4 inch
  • Vingerafdrukscanner in de homeknop
  • Accucapaciteit groeit van 1430 naar 1560 mAh

Er staat echter nog een grote money cow op de onthullingsagenada van Apple: de iPhone 5C. Dit wordt de goedkopere variant met plastic behuizing die vooral in opkomende landen moet gaan scoren. Landen waar de aloude iPhone 4 (3,5-inch scherm, gewicht van een baksteen) het nog uitermate goed doet. Ook het feit dat Apple hem in een breed scala aan kleuren wil leveren moet de verkoop een boost gaan geven.

Tot slot zullen we de definitieve versie van besturingssysteem iOS 7 te zien krijgen. Verwacht daarin geen grote verassingen ten opzichte van de eerder onthulde bètaversie. De definitieve versie van Mavericks, de nieuwste versie van Mac-besturingssysteem Mac OS X, wordt volgens het techblog van de Wall Street Journal ik de komende weken al uitgerold, nog vóór 10 september.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *