Nieuwe iRobot maakt dweilen goedkoper


iRobot maakt schoonmaken weer wat leuker met een goedkopere dweilrobot.

De iRobot robotstofzuiger kende je natuurlijk al, maar misschien wist je nog niet dat ook het dweilen een werkje is dat je niet meer zelf hoeft te doen. Het was alleen nogal duur om zowel het stofzuigen als het schoonmaken aan een robot over te laten.

Daar brengt iRobot nu verandering in, want de nieuwe iRobot Braava Jet kost in Amerika maar $199. Ongeveer de helft van wat eerdere moppers kostten. Nadeel van de kleinere prijs is dat ook het bereik kleiner is.

Het apparaat heeft maar een knop, de aanknop, en toch kan je het robotje verschillende dingen laten doen. Aan de voorkant zit een spraymondje die een een nevel van water uitspuuugt en aan de onderkant werkt een dweillapje. Op dat lapje zit een code die aan het machientje vertelt welk programma je wilt gebruiken. Zo kan hij droog vegen, vochtig vegen en met echt spuitende nattigheid door je huis rijden.

Jammer is dat deze robot zonder basisstation komt en dat de accu het na ongeveer vijftien vierkante meter laat afweten. Dan moet je de batterij zelf wisselen of opladen en ook het mopdweiltje moet na elke kamer worden verwisseld. Het lijkt er dus op dat de robotmaker sinds de ontsnapping aan de militaire tak ook een schoonmaakmiddelenfabrikant wil gaan worden die het Swiffer moeilijk moet maken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *