Nieuwe LEGO bouwstenen zijn een feit

Auteur: , 3 Reacties
LEGO

In diverse landen worden ze al verkocht.

Eerder dit jaar liet LEGO weten de overstap te maken naar bouwstenen die vriendelijker zijn voor het milieu. We zijn een klein halfjaar verder na deze uitspraak en de eerste milieuvriendelijke bouwstenen worden al verkocht. Het bedrijf uit Denemarken verkoopt sinds 1 augustus stenen die grotendeels gemaakt zijn van suikerriet. Dit duurzame materiaal is recyclebaar en dus beter voor het milieu.

Zoals eerder bekend, zijn het bomen en planten van LEGO die voor het eerst van het duurzame materiaal zijn gemaakt. Ge├»nteresseerden moeten bouwset “Plants from Plants” kopen (setnummer 40320) om als eerste het nieuwe materiaal te ervaren. LEGO verkoopt deze set in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Canada. Elementen van deze set zullen ook in andere pakketten gebruikt worden in de loop van het najaar, aldus Business Insider Polska.

Het precieze materiaal heet polyethylene, dat gemaakt is van suikerriet. De nieuwe LEGO-blokjes bestaan voor 98 procent uit dit materiaal. De bouwstenen komen overeen met de richtlijnen die de World Wildlife Fund (WWF), partner van LEGO, heeft opgesteld.3 reacties

Binnenkort kinderen allemaal ADHD door een sugarrush van aan de lego te likken.
@jantje_555: Werkte het maar zo ;) het is wel oplosbaar in water, al duurt dat vrij lang. Zelfs de luchtvochtigheid tast PE aan. Mensen die zelf 3D printen weten er alles van, het is ook het meest gebruikte printfilament. Maar wellicht heeft Lego iets toegevoegd aan het materiaal om de levensduur te vergroten.
Hoewel het technisch gezien klopt wordt het vaker (en preciezer) beschreven als Biopolyethylene, polyethylene wordt doorgaans gewoon van aardolie gemaakt, Biopolyethylene van ethanol dat ook uit suikerriet en andere planten gemaakt kan worden.

Polyethylene is vooral bekend van plastic zakjes en verpakkingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).