Nieuwe Lenovo Yoga Book is groter, maar niet beter

Groter is niet altijd beter
Groter betekent niet automatisch altijd beter!

Soms is grootte belangrijk en soms niet. Vaker is de regel dat iets groots niet altijd betekent dat het beter is. Dat is ook het geval bij deze onbekende Lenovo Yoga Book 2.2 YB-Q501F. De laptop is onaangekondigd gespot op Amazon.

De nieuwe versie van de Yoga Book heeft een groter scherm van 12.2 inch, maar ondanks het grote scherm heeft de nieuwe laptop een resolutie van 1280×800 HD en dat is lager dan zijn 10.1 inch voorganger.

Ook het RAM geheugen van de Yoga Book is naar beneden bijgesteld. Nu beschik je nog maar over 2GB.

Ook mis de Yoga Book het horloge scharnier waar Lenovo zo trots op is. Het is vervangen door twee reguliere 360 graden scharnieren.

Gelukkig zit het wat betreft features wel goed. Die lijken hetzelfde als de Yoga Book van 10.1 inch.

Ze beschikken beiden over een Intel Atom x5-Z8550 processor, het Halo toetsenbord en de Create Pad. Omdat de laptops zo identiek zijn, betekent dit dat ook de Lenovo Yoga Book niet beschikt over een USB-C poort.

Yoga Book staat erom bekend lekker dun en licht te zijn, maar de nieuwste versie lijkt daarin niet te zijn meegegaan. De laptop is namelijk 10.9 milimeter dik en weegt meer dan 1 kilogram. Gelukkig wordt dat gecompenseerd met een grotere 10,500 mAh batterij met een belofte dat je er maximimaal 15 uur mee kan doen.

Een voordeel heeft de Lenovo Yoga Book 12.2 YB-Q501F wel: hij is een stuk goedkoper en heeft een prijs van $299,99 voor de Android versie. Nu hopen dat er geen rommel op staat.

Geen fan van deze laptop? Geen zorgen, op CES 2017 heeft Lenovo nog een andere Yoga laptop gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *