Nieuwe MacBook Pro blijkt lastig te repareren

MacBook
Zoals wel vaker met de huidige apparaten van Apple.

Traditiegetrouw met een nieuw techproduct zijn het de mannen en vrouwen van iFixit die de boel binnenstebuiten keren. Ook de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar werd ondervonden aan de gebruikelijke test. Is het product eenvoudig te repareren?

Zoals je al aan de titel kon zien is het antwoord nee. De batterij is vastgelijmd aan de body van de draagbare computer en de processor, RAM en SSD-schijf zitten eveneens vastgesoldeerd. Dit betekent dat al deze zaken niet te vervangen zijn door een doe-het-zelver. Ook de nieuwe Touch Bar blijkt een technisch lastig verhaal. Het team van iFixit maakte het display zelfs per ongeluk stuk toen ze deze losmaakte van de MacBook.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de MacBook Pro zeer matig scoort op het gebied van Do It Yourself-reparaties. De iFixit schaal loopt van één tot en met 10. Een één betekent dat het apparaat vrijwel onmogelijk zelf te repareren is. Een 10 betekent dat het heel eenvoudig gaat. De nieuwe MacBook Pro met Touch Bar scoorde een één.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *