Nieuwe MacBook Pro’s: dit kun je verwachten

MacBook
Onze favoriete bron voor betrouwbare Apple-geruchten weet dit keer alles van de nieuwe MacBook Pro. De veranderingen liegen er niet om.

Zo zou het toestel dunner én lichter zijn, aldus Ming-Chi Kuo, want daar hebben we het uiteraard over. Het design zal wat weg hebben van de 12-inch MacBook. Ondersteuning voor Touch ID zal aanwezig zijn, alsmede een nieuwe, aanraakgevoelige Oled-display-strook net boven het toetsenbord. Dat nieuwe display zal een vervanging zijn voor de huidige F-toetsen. Verder aanwezig zijn USB-C en ondersteuning voor Thunderbolt 3.

Het nieuwe, lichtere ontwerp zou te danken zijn aan een speciaal nieuw scharnier, zoals eerder werd gemeld. De nieuwe versies zijn er in een 13- en 15-inch-variant en zullen in het vierde kwartaal op de markt komen. Er zou ook een aparte 13-inch Macbook komen die lijkt op de huidige 12-inch Retina.

Eerder schreven we dat er deze zomer nog dunnere MacBooks op de markt zouden komen. Het lijkt er echter op dat dit de eerste veranderingen in de MacBook-lineup zullen zijn en dat we dus tot het laatste kwartaal moeten wachten.

De betrouwbaarheid van de geruchten is hoog. 9to5Mac zegt een en en ander te hebben gecontroleerd bij hun eigen bronnen en deze zouden bovenstaande features hebben bevestigd.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *