Nieuwe malware doet zich voor als Fortnite

Auteur: , Geen reacties
Fortnite

Opletten dat je niet het malafide bestand download.

Stel, je hebt Fortnite nog nooit geprobeerd en je wilt het spel wel eens downloaden op je Android-apparaat. Grote kans dat je dan de ‘game’ Fortnite: Battle Royale tegenkomt als je gaat Googelen.

Fortnite: Battle Royale komt deze zomer naar Android, maar is nu nog niet beschikbaar op het besturingssysteem. Hackers maken dankbaar gebruik van de onwetenheid van sommige gamers en hebben zo de naam van de aanstaande game gebruikt om Androiders te misleiden. De applicatie is niet te vinden in de Google Play Store, maar wordt onder meer via malafide YouTube video’s aan de man gebracht. Omdat Android een open platform is, kan de malware vervolgens zonder problemen worden ge├»nstalleerd.

Niet alleen de naam, maar ook het icoontje van de app is afkomstig van Fortnite. De applicatie is daarnaast ver ontwikkeld. Men denkt te maken te hebben met het spel dankzij allerlei logo’s en afbeeldingen. Het is echter allemaal nep en de app probeert je om te leiden naar een website om een andere applicatie te downloaden.

Laat je dus niet misleiden door allerlei vage download links op het grote boze internet. Download enkel apps via de Google Play Store en/of de Apple App Store. Beide stores zijn niet waterdicht voor malware, maar er zit in elk geval een team achter dat malware probeert te filteren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).