Nieuwe Netflix-original ‘Pay up’ in voorbereiding

Netflix-original-pay-up
Spannende cliffhanger verraadt verandering bij het delen van accounts.

Hoewel Netflix veel moois maakt blijft zo’n abonnement elke maand toch geld. Daarom delen veel mensen hun wachtwoord met anderen. Zo kijken ze nog goedkoper omdat ze ook de kosten delen. Netflix trad daar nooit tegen op. Sterker nog, met de optie om meer gebruikers toe te voegen leek de streamingdienst het te ondersteunen. Wel beperkte Netflix het aantal toegestane IP-adressen recent van 5 naar 3 terug. Dit bleek een cliffhanger voor meer maatregelen…

Inmiddels berekenden marktonderzoeksbureaus dat het delen van accounts jaarlijks 1,2 miljard dollar aan opbrengsten scheelt voor streamingdiensten en haast 1 miljard voor betaaltv-providers. Klaarblijkelijk is Netflix, misschien wel door die onderzoeken, wakker geworden. Het Engelse bedrijf Synamedia maakte namelijk iets bekend tijdens innovatiebeurs CES.
Zij presenteerden hoe zij samen met Netflix een oplossing op basis van kunstmatige intelligentie hebben ontwikkeld om te detecteren of er te snel achter elkaar van verschillende locaties wordt ingelogd. Zodra dat het geval is zouden de gebruikers een waarschuwing moeten krijgen. Die waarschuwing houdt in dat zij uitleg zien over het verbod om accounts te delen. Daarbij -uiteraard- de aanbieding om tegen een hogere prijs een abonnement te kopen waarmee je wel je account mag delen. Een mail die nu al over payment details begint is overigens nep.

Her en der gaan geluiden op dat dit niet eens zo slecht zou zijn omdat het eerlijker is en omdat Netflix dan meer geld binnen krijgt om nog mooiere content te bieden. Wij vinden het vooral zondegeld en slaan de Netflix Original ‘Pay up’ liever over.

Nog geen reacties

  1. Mwa, wel zo eerlijk. en relatief nog steeds best goedkoop!
    Maar dan zie ik de abbbo’s wel graag terugscalen naar hun oorspronkelijke mooie ronde bedragen.
    dus gewoon weer 9,99 voor het normale HD abbotje 🙂 wat nu op een slordige 10,99 of 11,99 zit?
    Nette ronde bedragen hebben gewoon iets bij zo’n abbo 🙂 een simpel tientje. is voor bijna iedereen wel goed te doen per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *