Nieuwe problemen met 16″ MacBook Pro [video]

macbook-16-inch-pro-problemen
Heeft men de zwaktes rondom het toetsenbord opgelost, krijgen we dit.

Inmiddels is de 16 inch MacBook Pro van Apple al weer even uit. Na de dramatische toestanden rond het vlindertoetsenbord was men opgelucht dat dit probleem verholpen is. Helaas blijkt dat men voor dit ene probleem twee nieuwe hardnekkige problemen terug krijgt. Gelukkig zijn ze, voor zover het zich nu laat aanzien, wel minder serieus dan het toetsenbord-debacle.

Het meest serieuze probleem is ‘ghosting’. Gebruikers melden dat er vertraging optreedt in het beeld zodra men probeert een scherm te verplaatsen. Hoe ernstig het probleem is, is moeilijk in te schatten. Op Twitter krijgt de melder namelijk zowel hoon als bijval van andere gebruikers. Er wordt zelfs gemeld dat mensen om deze reden geld terug gaan vragen.

Apple heeft nog niet op de klachten over de vertraging gereageerd.

Het tweede probleem, dat inmiddels wel door Apple wordt erkend, is een geluidsprobleem. De MacBook maakt namelijk een ‘poppend’ geluid. In het onderstaande filmpje is dat goed te horen.

[gv data=”0-be20m4lGU”][/gv]

Het probleem lijkt te verergeren als je skipt in een filmpje en veel gebruikers hebben er last van als je de Apple forums bekijkt. Apple heeft het probleem inmiddels erkend en werkt aan een oplossing. Hoewel de klachten wellicht niet heel ernstig zijn is het toch zonde wanneer je tot wel € 7.698,98 voor moet betalen.

Bron: The Inquirer
Foto: Apple

2 reacties

  1. Wow, jammer dat jullie geen directe link naar het filmpje uit die tweet (kunnen) plaatsen. Deze vorm van ghosting heb ik lang niet meer gezien – dit effect stamt uit de tijd van de eerste TFT schermen en hd-ready lcd tv’s van 12-15 jaar geleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *