Nieuwe racetitel Project Cars klinkt veelbelovend

Auteur: , 14 Reacties
Nieuwe race titel Project Cars veelbelovend

Na Need For Speed, Forza en Gran Turismo zal er dit jaar nog een nieuwe race game op de markt komen, Project Cars. Wij denken dat Project Cars wel eens voor een grote verassing kan zorgen.

De beelden die wij hebben gezien van Project Cars smaakt naar meer. Het team dat achter het spel zit heeft zijn sporen reeds verdiend. Zo is Slightly Mad Studios bekend van de titels Need For Speed Shift en Shift 2 waar miljoenen exemplaren van zijn verkocht. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor succes. Wat dat dan wel is zijn misschien de auto’s die in het spel voor komen.

De BMW E30 M3

Het moeilijkste voor game ontwikkelaars, vooral bij race games, is het verkrijgen van de licenties van de auto merken. Hiermee wordt het mogelijk om echte auto’s in het spel te gebruiken. In korte tijd is het Slightly Mad Studios gelukt om merken als BMW, Audi en Bentley aan zich te binden. Daar zullen er in de toekomst zeker nog meer bijkomen.

De BMW M1 Procar

Waar Project Cars extra nadruk op legt zijn de klassieke auto’s van deze merken naast de moderne varianten. Zo kan je net zo makkelijk in een nieuwe BMW Z4 stappen als in een oude BMW E30 M3.

De Mclaren MP4-12c

Met de auto’s zit het dus wel goed. Nu is er ook een video verschenen waarin de geluiden te horen zijn. Dit is echt genieten en ik raad dan ook aan om de speaker goed hard te zetten. Naast het geluid zijn ook de details goed zichtbaar. Het is nu alleen wachten op de eerste demo om te bepalen hoe de gameplay is en of het een geduchte tegenstander kan worden van de al bestaande race games. (mirror video)14 reacties

Ze zijn al flinke tijd bezig met dit spel en kan ook veel video’s ervan vinden op youtube.

Dit lijkt alle racegames te overschaduwen op alle vlakken. WANT!
Ik ben erg benieuwd naar Project Cars. Zelf speel ik nu veel Assetto Corsa, een PC exclusive simracer met zonder twijfel de beste driving physics die ik ooit ervaren heb. Die game vernederde me echt totaal in het begin, omdat ik gewend was aan semi-realistische titels als Forza en GT. Toen ik vol goede moed in een Ferrari F40 stapte zonder assists, gleed ik alle bochten uit. Je merkt ook echt de turbo lag, wat ik nog nooit eerder in een game zo erg ervaren heb. Geweldig :)

PC gaat vast ook goede physics hebben, maar ik heb een vermoeden dat het AC niet gaat evenaren. Shift 1 en 2 reden me toch een partijtje bagger…
@fant: Assetto is inderdaad een geweldig spel. Al met ik zeggen dat ik de turbo nog niet echt gemerkt heb, bij welke auto’s is dat vooral? (ik zelf rij voornamelijk de 500 en Lotusen)
@robert110: Eigenlijk merk ik het alleen in de F40 :) Die heeft een flink turbogat.
@fant: Als ik in mn glazen bol kijk dan wordt Assetto het nieuwe platform voor simracing, volgend jaar zal dat wel duidelijk zijn denk ik. rFactor is leuk, maar kunstmatig te moeilijk gemaakt en de graphics lijken uit het jaar 0 in vergelijking met AC (en pCARS die wel weer nog iets mooier is dan AC)
Ik heb dit spel al 1,5 jaar geleden gekocht. (ik ben beta tester)
Is leuk om te spelen wel extreem zwaar. mijn laptop met 3e generatie i7 en 8 gb werkgeheugen en een gt630m kan alles low net spelen.

meer realistisch is iracing.

(ik speel dit met een g25)
@scooler: Kan je mij vertellen of het remmen op de highway met die Porsche 911 inmiddels verbeterd is? De apex lijkt nog steeds hier en daar gemist te worden.
Op het forum hieronder heb ik twee jaar geleden dat punt aangestipt al moet ik toegeven dat ik zelf niet met de BETA aan de slag ben gegaan:
http://www.racedepartment.com/forum/threads/still-lack-of-progressief-breaking-control.49089/
@gallardogt: ja volgens mij hebben ze hier veel in veranderd. zeker weten doe ik dit niet aangezien ik het niet heelvaak speel ivm een te langzame laptop (op video gebied)
Oké ik weet al wat mij voor de rest van mijn leven gaat vermaken:

– Project Cars
– Oculus Rift
– Logitech g27
@IssamR: Schrap de G27 maar van je lijstje en zet T500 RS ervoor in de plaats. Ik heb zelf een G27 in bezit en het is niet wat je noemt duurzaam. Moet er elke dag mee leven dat ik niet wat langer heb doorgespaard voor een T500 RS…
@AutomotiveDesigner: Ik vond de G27 meer dan prima. Alleen de versnellingspook vond ik goedkoop aanvoelen, maar dat kon je volgens mij modden.
klinkt goed, maar de soundengine heeft nog geen doppler effect, en het geluid bij lage toeren klinkt ook nogal vreemd. In hogere toeren klinkt het erg goed.
Ik ben nog niet echt overtuigt van deze game. Het ziet er zeker mooi uit, maar ik vind het ook wat klinisch overkomen allemaal.
Er gebeurt wel meer met auto, zie mc. laren. Trillende uitlaat, uitlaatgassen, waterplassen die bewegen. Blaadjes die door de wind bewegen, vering die op en neer gaat, licht rook van de banden, tractieverlies.
Zo kan ik wel doorgaan, het geluid klinkt mooi, maar ik heb niet echt het idee dat het realistisch is.

Ik kan wel een zeur zijn en mogelijk is deze game al erg goed. Maar er zijn wel een aantal zaken die mij niet het idee geven dat het niet helemaal realistisch is. Excuus voor de fans daarvoor.
@jerry: Eigenlijk vind ik het in vergelijking met andere games dit project gewoon minder. Grid vind ik bijvoorbeeld beter in elkaar steken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).