Nieuwe racetitel Project Cars klinkt veelbelovend

Nieuwe race titel Project Cars veelbelovend
Na Need For Speed, Forza en Gran Turismo zal er dit jaar nog een nieuwe race game op de markt komen, Project Cars. Wij denken dat Project Cars wel eens voor een grote verassing kan zorgen.

De beelden die wij hebben gezien van Project Cars smaakt naar meer. Het team dat achter het spel zit heeft zijn sporen reeds verdiend. Zo is Slightly Mad Studios bekend van de titels Need For Speed Shift en Shift 2 waar miljoenen exemplaren van zijn verkocht. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor succes. Wat dat dan wel is zijn misschien de auto’s die in het spel voor komen.

De BMW E30 M3

Het moeilijkste voor game ontwikkelaars, vooral bij race games, is het verkrijgen van de licenties van de auto merken. Hiermee wordt het mogelijk om echte auto’s in het spel te gebruiken. In korte tijd is het Slightly Mad Studios gelukt om merken als BMW, Audi en Bentley aan zich te binden. Daar zullen er in de toekomst zeker nog meer bijkomen.

De BMW M1 Procar

Waar Project Cars extra nadruk op legt zijn de klassieke auto’s van deze merken naast de moderne varianten. Zo kan je net zo makkelijk in een nieuwe BMW Z4 stappen als in een oude BMW E30 M3.

De Mclaren MP4-12c

Met de auto’s zit het dus wel goed. Nu is er ook een video verschenen waarin de geluiden te horen zijn. Dit is echt genieten en ik raad dan ook aan om de speaker goed hard te zetten. Naast het geluid zijn ook de details goed zichtbaar. Het is nu alleen wachten op de eerste demo om te bepalen hoe de gameplay is en of het een geduchte tegenstander kan worden van de al bestaande race games. (mirror video)

[gv data=”uw-XbK2IzS0″][/gv]

14 reacties

 1. Ik ben erg benieuwd naar Project Cars. Zelf speel ik nu veel Assetto Corsa, een PC exclusive simracer met zonder twijfel de beste driving physics die ik ooit ervaren heb. Die game vernederde me echt totaal in het begin, omdat ik gewend was aan semi-realistische titels als Forza en GT. Toen ik vol goede moed in een Ferrari F40 stapte zonder assists, gleed ik alle bochten uit. Je merkt ook echt de turbo lag, wat ik nog nooit eerder in een game zo erg ervaren heb. Geweldig πŸ™‚

  PC gaat vast ook goede physics hebben, maar ik heb een vermoeden dat het AC niet gaat evenaren. Shift 1 en 2 reden me toch een partijtje bagger…

 2. Ik heb dit spel al 1,5 jaar geleden gekocht. (ik ben beta tester)
  Is leuk om te spelen wel extreem zwaar. mijn laptop met 3e generatie i7 en 8 gb werkgeheugen en een gt630m kan alles low net spelen.

  meer realistisch is iracing.

  (ik speel dit met een g25)

 3. klinkt goed, maar de soundengine heeft nog geen doppler effect, en het geluid bij lage toeren klinkt ook nogal vreemd. In hogere toeren klinkt het erg goed.

 4. Ik ben nog niet echt overtuigt van deze game. Het ziet er zeker mooi uit, maar ik vind het ook wat klinisch overkomen allemaal.
  Er gebeurt wel meer met auto, zie mc. laren. Trillende uitlaat, uitlaatgassen, waterplassen die bewegen. Blaadjes die door de wind bewegen, vering die op en neer gaat, licht rook van de banden, tractieverlies.
  Zo kan ik wel doorgaan, het geluid klinkt mooi, maar ik heb niet echt het idee dat het realistisch is.

  Ik kan wel een zeur zijn en mogelijk is deze game al erg goed. Maar er zijn wel een aantal zaken die mij niet het idee geven dat het niet helemaal realistisch is. Excuus voor de fans daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *