Nieuwe Radar Gun herkent telefonerende bestuurders

Auteur: , 16 Reacties
Radar-Gun-Politie

Als je dacht dat Radar Guns van de politie alleen je snelheid konden meten, dan heb je het mis.

ComSonics, een bedrijf in Virginia, is namelijk druk bezig om de mogelijkheden van dit Radarwapen uit te breiden. Door een nieuw pistool te bouwen dat ook radiofrequenties oppikt, kan het meteen zien of een bestuurder aan het bellen is of berichten verstuurt. Volgens ComSonics komen ze al aardig dichtbij afronding van het project.

Het knappe aan deze techniek is dat het onderscheid maakt tussen bellen, berichten sturen en dataoverdracht. Een berichtje sturen terwijl je aan het rijden bent is immers verboden, maar handsfree een telefoongesprek voeren mag wel.

Juridische complicaties
ComSonics gaf in een gesprek met Viriginian-Pilot toe dat er nog wel wat juridische zaken zijn die opgelost moeten worden. Zo zijn mensen bang dat de Radar Gun niet alleen kan zien of iemand met zijn telefoon speelt, maar ook kan zien wat hij of zij verstuurt in tekstberichten. Dit kan ook de voornaamste reden zijn dat het nieuwe Radargeweer er uiteindelijk niet komt.16 reacties

“Zo zijn mensen bang dat de Radar Gun niet alleen kan zien of iemand met zijn telefoon speelt, maar ook kan zien wat hij of zij verstuurt in tekstberichten. Dit kan ook de voornaamste reden zijn dat het nieuwe Radargeweer er uiteindelijk niet komt.”

Ik denk dat dit met name in ‘Murica de reden is dat het apparaat er wél komt!
En als een passagier nou aan het bellen is…
@donvliet: dan heb je pech.
@donvliet:

en wat als mijn telefoon muziek aan het streamen is terwijl hij op mijn dashboard ligt…
Nu wachten op een app die radarguns kan herkennen
@mockingbird: die app is er al (stinger) maar verboden.
Gelukkig kunnen veel telefoons tegen woordig spraak smsjes en hebben veel mensen een carkit. Komt een beetje te laat deze uitvinding. Nu moet je nog gaan bewijzen zo meteen dat je handsfree zat te bellen ipv telefoon in de hand…
Gaat veel claims opleveren als het daadwerkelijk komt. Schending van privacy als ze daadwerkelijk het doorgaand verkeer kunnen onderscheppen. Als alleen zichtbaar is dat er dataverkeer komt, krijg je dalijk een stapel boetes thuis als je google maps voor navigatie gebruikt..
Ik zie nog veel haken en ogen aan dit hele project
Dus even Siri wat opdrachten geven via stembediening en je bent de lul.
Telefoons maken toch constant verbinding met het internet? Als ik een whatsapp berichtje binnenkrijg, dan is dat toch ook data? En Flitsmeister gebruikt ook een data verbinding. Alleen SMSen kunnen ze misschien mensen op pakken omdat je dan aan kunt tonen dat je een berichtje ontvangen hebt maar zoveel mensen SMSen ook niet meer.
Hier in Florida mag je nog steeds bellen achter het stuur en ook nog stingers ed hebben.
Geen flitskasten en geen trajectcontrole en de politie knijpt een oogje dicht als je 16/20km te hard rijd boven op de toch al hogere snelheidslimieten.
Boven die 10/12 miles gaan ze pas schrijven.
Benzine en auto’s kosten 1/3 van wat het in NL kost. En nooit files wat wil (ik) een autoliefhebber nog meer.
@RobUSA: nu alleen nog bier uit de kraan en je bent in de hemel ;-)
@RobUSA: Dat kan allemaal wel zo zijn maar hoe dikwijls moet je daar je huis opnieuw overeind zetten? Ieder voordeel heb z’n nadeel en vice versa
@asmulders: We zitten toch op autoblog en niet op bouwblog.nl ? :)
Maar hier in Florida moeten huizen tegenwoordig verplicht 120 miles/phour kunnen weerstaan dus word hier alles van betonblokken gebouwd.
Procentueel gaan er per jaar maar heel weinig huizen plat trouwens de kans is heel klein, behalve in Oklahoma dan die zijn helaas vaker aan de beurt.
@RobUSA: We zitten idd op autoblog.nl…
Voice control (Siri bv), kunnen ze dat ook onderscheiden? Lijkt me lastig worden dit ook al is het wellicht technisch mogelijk. Hiervoor ook al genoeg haken en ogen gelezen. Ironie is zelfs dat we naar zelfstandige vetvoeriddelen gaan. Kan die hele R

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).