Nieuwe radio in klassieke verpakking voor je oude auto

Nieuwe radio in klassieke verpakking voor je oude auto
Zo kun je toch genieten van moderne standaarden.

Stel, je hebt een wat oudere auto. Dan moet je het ook doen met oudere technieken. Een radio met CD-speler of misschien zelfs een cassettespeler. Het laatste wat je wil is een aftermarket radio kopen die ontzettend lelijk oogt en niet past bij de rest van de auto. Blaupunkt heeft de oplossing.

Het merk komt met een heruitgave van de SQR 46. Het uiterlijk van de radio is gelijk gebleven aan het originele model, maar er zijn nieuwe features ingebouwd. Zo komt de radio met twee USB-poorten, een SD kaartlezer, een aux-ingang, DAB en Bluetooth. Die fijne zaken hadden we vroeger nog niet. Met zijn klassieke look past de radio prima in een auto uit de jaren negentig of ouder.

Helaas heeft Blaupunkt wel een flink prijskaartje geplakt op deze SQR 46. De radio kost namelijk maar liefst 450 euro. In sommige gevallen is de radio dan nog duurder dan de dagwaarde van de betreffende auto. Wie mooi wil zijn moet (financiële) pijn lijden?

Lees ook: Porsche komt met misselijkmakend idee voor in de auto

24 reacties

 1. Ik vind de prijs eigenlijk wel meevallen. Ben een tijd bezig geweest een geschikte radio voor mijn GTV6 te vinden, een radio die de jaren 80 uitstraald ipv de 2010 glimmer die er in zat. Als je dan zoekt naar het ultieme zoals de kenwood krc-999 ii, dan is dit een vriendelijk prijsje. Ik heb een Pioneer KPX 660 weten te bemachtigen, maar de prijs inclusief passende versterker en bluetooth cassette komt een heel eind deze richting op!

 2. Mooie als er een dubbele din zou zijn. Maat van mij heeft in z’n 9-3 Coupe een scherm geplaatst. Hartstikke leuk natuurlijk, maar iets wat beter past bij z’n Saab uit 2001 is altijd beter.

 3. Moaw….. in m’n Dafje uit 1974 smoelt dit nog steeds niet hoor. Gelukkig zit daar de originele nog in hoewel het geluid niks is en nauwelijks boven de zoemende variomatic op snelheid uitkomt.

 4. Ik vind de prijs wel meevallen. In 1993 kostte mijn Pioneer cassettespeler met RDS (dat was toen nog bijzonder) zo’n 749 Gulden.

 5. Allemaal duur spul voor simpele zielen die persee interessant moeten doen en zogenaamd de purist uit moeten hangen.
  Als je een origineel freak bent dan doe je het met de fabrieks radio, klaar.
  Alles anders is niet origineel en dan maakt het ook geen reet uit wat je plaatst.
  Je kan voor 200 euro een top headunit plaatsen vandaag de dag en zeker via BT kan je alles doen … De originele bewaar je netjes op zolder voor de dag dat hij verkocht moet worden en hij in originele staat terug moet.

  Ga je nu een vermogen uitgeven voor iets dat net zo origineel is als een 50 euro radio van de MediaMarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *