Nieuwe Ring Alarm-sensor hoort het als je ruit wordt ingetikt

Met de beveiligingsgadgets van Ring kun je van alles beveiligen en met de nieuwe Alarm-sensor komt daar een opvallende nieuwe categorie bij.

Met hedendaagse IoT-apparaten kun je je wapenen tegen allerlei vormen van inbraken. Je hebt bewegingssensoren, deursloten en camera’s, maar Ring gaat nog eens stapje verder. De beveiligingsexpert kondigt een nieuwe Ring Alarm-sensor aan met een heel specifiek doel: hij hoort het gelijk als er een raam wordt ingetikt.

Ring Alarm hoort ruiten sneuvelen

De nieuwe sensor is speciaal ontworpen om sneuvelende ruiten te herkennen. Het is namelijk leuk en aardig als je een camera op de voordeur richt, maar wat nu als er iemand simpelweg je keukenraampje intikt? Met de nieuwe beveiligingsgadget wordt ook deze vorm van inbraak bestreden. Je hebt er wel het basisstation voor nodig!

De sensor heeft overigens wel een zeer beperkte detectieradius van 7,5 meter. Door middel van een speciaal getrainde AI hoort de sensor specifiek kapotgeslagen glas. Volgens Ring kan de sensor onderscheid maken tussen rinkelende sleutels, bestek en andere alledaagse geluiden.

Alleen wanneer er een ruit sneuvelt, gaat het alarmsysteem af. Je krijgt dan een melding van inbraak en kunt de Ring Alarm zo instellen dat er een sirene afgaat. Zo hoort de dief, die ondertussen met z’n halve lichaam door het keukenraampje hangt, ook dat hij gesnapt is.

Het zal interessant zijn om deze nieuwe beveiligingsgadget in de praktijk te ervaren. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een glas laat vallen? Daarbij moet de inbreker ook maar net het raam binnen 7,5 meter van de sensor intikken. Uiteraard benadrukt Ring dan ook dat alle andere beveiligingssnufjes van het bedrijf voor een nog volledigere beveiliging zorgen.

De Ring Alarm-sensor is binnenkort verkrijgbaar voor €45 en vereist het basisstation van tenminste €250 voor een vijfdelige set.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *