Nieuwe robot van Toyota moet helpen bij voortplanting

Auteur: , 1 Reactie
Toyota

Geen zin in kinderen? Toyota gaat ervoor zorgen dat je daar wel zin in krijgt.

In Japan is er al jaren een tekort aan geboortes. Het land kampt met een enorme vergrijzing en de overheid zit met de handen in het jaar. Zo heeft de regering eerder een campagne in het leven geroepen waarin het hebben van seks wordt gepromoot.

Toyota helpt een handje mee en heeft een robot genaamd Kirobo Mini ontwikkeld. Het apparaatje moet een baby voorstellen en heeft als doel om het moederlijke instinct bij een vrouw aan te wakkeren. De robot is kwetsbaar en heeft aandacht nodig. Zo kan de Kirobo Mini niet zelf zitten, maar heeft de ‘baby’ hier hulp bij nodig. Het apparaat maakt ook kinderlijke geluidjes. Daarnaast kan de kleine robot worden gekoppeld aan een app op je smartphone en is het stukje techniek in staat om emoties te herkennen.

De Kirobo Mini is vanaf volgend jaar te koop in Japan voor omgerekend zo’n 350 euro. Naast de robot krijgt men ook een mini-wieg meegeleverd. De wieg is zo ontworpen dat het product mee kan worden genomen in de auto. Of Kirobo Mini dé oplossing is tegen de huidige vergrijzing in Japan is natuurlijk sterk de vraag.

Toyota1 reactie

Japan, het enige land ter wereld waar meer incontinentie luiers verkocht worden dan baby luiers. Kijk en lees goed mensen, dit is ook ons toekomst in het westen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).