Nieuwe Samsung Galaxy Fold niet zo stevig als gehoopt

Nieuwe Samsung Galaxy Fold niet zo stevig als gehoopt
Voorzichtig zijn met deze vouwbare smartphone.

De nieuwe Samsung Galaxy Fold is in handen van journalisten, YouTubers en influencers. Na een gefaalde release in het voorjaar van 2019, onderneemt Samsung nu een tweede verkooppoging met een aangepaste Galaxy Fold.

Natuurlijk wil men dat in de praktijk testen om te kijken of Samsung nu wel de zaakjes voor elkaar heeft. Helaas komt de vouwbare smartphone bij diverse partijen weer negatief in het nieuws. Zo had CNET een een vouwbare robot aangezet. Volgens Samsung moet de telefoon 200.000 keer open- en dicht kunnen klappen. De robot van CNET had de Galaxy Fold al na 119.380 vouwen gesloopt.

Het idee van de Amerikaanse site werd middels een livestream op YouTube gedeeld. De livestream duurt bijna 12 uur. Inmiddels hebben meer dan 600.000 mensen de stream (voor een deel natuurlijk) gekeken. De stream stopte bij 100k vouwmomenten. Het doel was om 200.00 vouwmomenten te maken. Dat was immers het opgegeven aantal van Samsung voor de Galaxy Fold.

Deze extreme test is uiteraard geen goed voorbeeld voor de praktijk. Je bent uiteindelijk jaren verder voordat je überhaupt de Galaxy Fold in het echte leven 100.000 keer op- en dicht hebt geklapt. Het levert wel leuke entertainment op. De livestream kun je hieronder nog eens terugkijken.

[gv data=”aTdbpoQkR4U”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Gezien hoe snel die machine vouwt ? En dat achter elkaar.
    Ja, dan heb je wel te maken met moeheid en dat is absoluut niet representatief voor wat een mens doet.
    Je moet 3 jaar lang 100x per dag openen om de geteste waarde te halen.

    Ben ervan overtuigd dat de 200.000 keer met normaal gebruik haalbaar is.

    • @turbobrick: Moeheid heeft niet per de met snelheid te maken. Er kan enige verwarming optreden, maar dat kan gunstig (het materiaal wordt minder bros dan wanneer het koud is) of juist ongunstig uitpakken (warmer, zachter, meer vervorming.)
      Alles bij elkaar vertrouw ik die robottest meer dan jouw gevoel…
      Dat gezegd hebbende: honderdduizend keer is voor een normaal telefoonleven ook al ruim voldoende.

      • @driek: das niet helemaal waar hè. Sommige materialen herstellen na verloop van tijd en dus is de frequentie bij sommige materialen wel degelijk van belang. Of dat hier ook geld zou ik niet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *