Nieuwe Sony Xperia-serie gepresenteerd + smart-accessoires

Xperia X
Tijdens het MWC in Barcelona is een geheel nieuwe Xperia-lijn aangekondigd, de zogenaamde X-serie, plus een aantal interessante accessoires met smartfuncties.

Nadat we gisteren dan eindelijk de onthulling van de S7 en de S7 Edge zagen, is het vandaag de beurt aan Sony om zijn nieuwe toestellen voor 2016 te presenteren. Drie toestellen in deze nieuwe ‘X’-lijn zijn er aangekondigd, plus een aantal smart-accessoires.

Waarschijnlijk worden er later nog nieuwe toestellen aan de lijn toegevoegd, maar in eerste instantie gaat het om de Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA. Bij deze toestellen zouden met name de camera en de accu flink verbeterd zijn. Zo is er aan de eerste twee toestellen een nieuwe feature toegevoegd, ‘Predictive Hybrid Autofocus’, die het mogelijk moet maken om ook bij snelle beweging scherpe foto’s te schieten. Alle Xperia X-toestellen beschikken daarnaast over Sony smart-accubeheer én een nieuwe feature, ‘Qnovo Adaptive Charging technologie’. Dankzij deze foefjes zou de accu twee volle dagen mee moeten gaan.

De Xperia X draait op een Qualcomm Snapdragon 650 processor, de Xperia X Performance op een Snapdragon 820 en de Xperia XA op de Mediatek Helio P10. Ze krijgen een 5 inch-design en gebogen glazen displays. Komende zomer komen ze hier op de markt. De toestellen zullen verkrijgbaar zijn in Lime Goud, Rose Goud, Wit en Zwart.

Xperia smartproducten

Door naar de accessoires. De Xperia-Ear is een draadloos smart-oortje dat je updates zal geven over het nieuws, weer en je agenda. Het is gemaakt van zacht, waterdicht silliconenmateriaal, maakt verbinding via NFC en is voorzien van spraaktechnologie, zodat je in staat bent om gesproken opdrachten te geven (bellen, Googelen, etc). Vergelijkbaar is de RM-X7BT, een Bluetooth-controller voor in de auto waarmee je via spraakbesturing opdrachten aan je smartphone kunt geven.

Xperia Eye is een groothoeklenscamera die je gemakkelijk aan je kleding kunt bevestigen of om je hals kunt dragen. Het is een 360-granden-omgevingslens die voorzien is van gezichts- en stemherkenning.

De Xperia Projector projecteert op elk oppervlak en is te bedienen via aanraking, je stem en zelfs gebaren.

Tot slot is er de Xperia Agent, voorlopig in de conceptfase, dat een soort ‘personal assistant’ voor in huis moet worden en via spraakbesturing ‘reageert op een aantal commando’s’. Het moet verschillende apparaten in huis gaan bedienen en je voorzien van informatie. Ook zal hij beschikken over een camera en projectordisplay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *