Nieuwe technologie herkent agressie achter het stuur

Auteur: , 3 Reacties
Nieuwe technolgie herkent agressie achter het stuur

Begin je meteen te schelden als er weer iemand onnodig links rijdt en hang je bij het minste of geringste op de claxon? Dan is dit misschien wel iets voor jou.

Middels een camera met gezichtsherkenning wil PSA Peugeot Citroen emoties achter het stuur detecteren. De camera zou geplaatst worden op het dashboard en de bestuurder te allen tijde in de gaten houden. Het systeem weet wanneer de bestuurder blij, angstig of boos is en geeft dat aan met een stressmeter.

Wat PSA precies met de informatie wil doen is nog onbekend. De technologie zou de bestuurder een eenvoudige waarschuwing kunnnen geven, maar extremere maatregelen zijn ook mogelijk. Bij auto’s met autonome functies zouden enkele besturingeigenschappen overgenomen kunnen worden. Of we dat willen, dat is een tweede.3 reacties

Maar.. je hebt toch van jezelf door dat je opgefokt bent? Het lijkt soms alsof al die techbedrijven denken dat de gemiddelde mens het iq heeft van een stemvork en in een luier rondloopt.
@rotarypowah: Dat klopt, de gemiddelde Peugeot of Citroën rijder heeft inderdaad het IQ van een stemvork, maar dat van die luier, dat weet ik niet, dat kan ik niet zien als ze in die auto zitten.
Ipv mij een waarschuwing te geven mag de auto ook een melding geven aan de auto waarvan ik agressief word. Zo kan de bestuurder zien hoeveel bestuurders agressief zijn geworden door zijn rijgedrag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).