Nieuwe terugroepactie voor Samsung is mogelijk

Samsung
Dit zou een ongelofelijke klap in het gezicht zijn van de Zuid-Koreaanse techgigant.

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat een vervangend toestel van Samsung in de fik is gevlogen. Voor wie de afgelopen maand(en) onder een steen heeft geleefd: Samsung heeft klanten de mogelijkheid gegeven om de brandgevaarlijke Galaxy Note 7 gratis om te ruilen voor een nieuw, veilig model. Maar hoe veilig is dit model écht? Dat vraagteken hangt nu in de lucht.

De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) buigt zich namelijk over de zaak van de recent ontplofte telefoon. Deze consumentenorganisatie heeft de macht om een terugroepactie in leven te roepen binnen de Verenigde Staten. Bloomberg sprak met twee Amerikaanse veiligheidsexperts en volgens hen is het goed mogelijk dat de CPSC inderdaad een nieuwe terugroepactie zal eisen van Samsung. “Het feit dat een ‘veilig’ toestel in de fik vliegt is niet gewoon te noemen”, aldus Pamela Gilbert, één van de veiligheidsexperts.

Het nieuws komt voor Samsung op een vreselijk moment. Het techbedrijf is net begonnen aan het heropbouwen van het vertrouwen tussen de klant en het merk. Mochten er meer gevallen opduiken van vervangende Note 7’s die in brand vliegen, dan is een nieuwe terugroepactie aannemelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *