Nieuwe trend: telefoons bedienen aan de achterkant

Oppo N1
Met een beetje 5-inch scherm wordt het lastig om alles op je smartphone nog met één hand te bedienen. Voor sommigen hét grote nadeel van een gigadisplay. Fabrikanten kijken daarom logischerwijs naar nieuwe bedieningsmogelijkheden, en besloten de telefoon eens om te draaien.

De Koreanen van LG brachten onlangs de G2 uit, die aan de achterzijde over een knoppenmodule beschikt en waardoor de zijkant lekker dun kon blijven. Immers, daar zitten geen knoppen meer. Nu heeft ook het Chinese Oppo een handige manier gevonden om de achterkant bruikbaar te maken: ze plaatsen er een trackpad. Op het Chinese Weibo (soort Twitter, maar dan onleesbaar voor niet-Chinezen) laat de fabrikant weten dat de Oppo N1 hierdoor met vingerbewegingen aan de achterkant bedient kan worden.

Hiermee kan door (web)pagina’s gebladerd worden, en de camera geactiveerd worden. Het zal enige gewenning vereisen, maar het is eigenlijk briljant om de grote, kale oppervlakte van een telefoonachterkant voor iets nuttigs in te zetten.

Deze afbeelding illustreert de achterkant van de Oppo N1.

Wanneer we de Oppo N1 in Nederland kunnen bestellen is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat er een Qualcomm Snapdragon 600-processor onder de motorkap ligt met 2 GB aan RAM, en hij gevoed wordt door een 2500 mAh batterij. Op de afbeelding bovenaan is de Oppo N1 overigens al te zien. HEBBON.

Nog geen reacties

  1. maar bij de lg is de powerknop achteraan en geen toetsen vooraan, hoe zet je het toestel dan aan voor je google maps ofzo?
    bij men samsung kan ik het scherm aanzetten via de homeknop of aan/uit knop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *