Nieuwe Twitter-layout duidt op Facebook-achtige omgeving

Nieuwe Twitter-layout duidt op Facebook-achtige omgeving
Een profielfoto linksboven, persoonlijke info eronder, een ’tijdlijn’ van tweets in het midden en bovenin een omslagfoto over de totale breedte. Klinkt als Tweetbook!

Twitter heeft er door de jaren heen veel extra functies bijgekregen. Hierdoor voldoet de huidige layout eigenlijk niet meer. Dit ontwerp is nu nog ingericht op het oorspronkelijke idee (en de kracht) van Twitter: korte berichtjes plaatsen, that’s it.

Een recent gepubliceerde screenshot laat een meer Facebook-achtige omgeving van Twitter zien, met een duidelijker overzicht van de verschillende functies. Onder de omslagfoto is een balk geplaatst waarin je het aantal tweets, foto’s/video’s, volgers en favorieten ziet. Een andere nieuwe eigenschap is het gebruik van Tweet-blokken. In een soort tijdlijn die we ook van Facebook kennen, zie je de tweets als blokken naast elkaar en onder elkaar staan.

Of deze layout wordt doorgevoerd is nog niet zeker. Op dit moment wordt de nieuwe omgeving getest met een selecte groep Twitteraars, die hier overigens niets van wisten.

Nog geen reacties

  1. Wow, dat is walgelijk. En ik heb zelf nog geen 2 weken geleden al een nieuwe lay-out gekregen, waar ik net met moeite aan gewend ben. Zoveel vernieuwing kan mijn hart niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *