Nieuwe variant Samsung Galaxy S8 duikt op

Nieuwe variant Samsung Galaxy S8 duikt op
Het toestel gaat vermoedelijk Galaxy S8 Lite heten.

Hoewel Samsung in Europa en de rest van de wereld al met de Galaxy S9 werkt, betekent niet dat het al voorbij is met de Galaxy S8-range. De Zuid-Koreanen werken aan een nieuwe variant in deze serie, die onder de naam Galaxy S8 Lite op de markt zal worden gebracht. Zo blijkt uit een gelekte perskit.

Het gaat hier om een uitgeklede versie van de bestaande Galaxy S8. Zo te zien zal de smartphone onder meer in een rode kleur beschikbaar worden. De Galaxy S8 Lite krijgt een Qualcomm Snapdragon 660 processor, met 4GB RAM geheugen en 64 GB opslag. De resolutie is met 2220x1080p een stukje lager en de batterijcapaciteit bedraagt 3.000mAh

Samsung moet de smartphone nog officieel aankondigen, maar verwacht geen lancering in Europa. Voor nu is enkel duidelijk dat de Zuid-Koreaanse techgigant de Galaxy S8 Lite gaat presenteren in China op 21 mei voor een prijs van zo’n 450 dollar. (via Slashleaks)

Nog geen reacties

  1. Ter vergelijking: de Xiaomi Mi 6X, die naar verwachting binnenkort internationaal als Mi A2 zal worden gepresenteerd, heeft nagenoeg dezelfde specs. Tegen een prijs die naar verwachting maar net iets meer dan de helft van de S8 Lite zal zijn. En met de wetenschap dat dit merk straks ook in Nederland zal worden verkocht, zal deze Chinese fabrikant wel eens een aardig stukje marktaandeel van de Koreanen kunnen afsnoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *