Nieuwe versie Google Maps krijgt offline navigatie

Google Maps voortaan ook offline te gebruiken
Google Maps doet er alles aan om Apple Maps voor te blijven. En hoe, want de navigatie-app is later dit jaar ook offline te gebruiken.

Dat maakte de zoekgigant vanavond bekend tijdens Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Dankzij de offline functionaliteiten is het mogelijk om kaarten te downloaden en vervolgens internetloos gebruik te maken van navigatie. Zelfs de spraakaanwijzingen ontbreken in de offline-modus niet. Het was nu al mogelijk om kaarten vooraf in te laden, maar dan werkte de navigatie-functie niet.

De introductie van de offline mogelijkheden is erg belangrijk voor Google. Het zorgt er namelijk voor dat de service ook gebruikt kan worden in gebieden waar geen goede internetverbinding beschikbaar is. Ook als je een keer de grens over gaat is het natuurlijk ideaal dat je voor vertrek of in je hotel wat kaarten kunt downloaden, zodat je onderweg moeiteloos kunt navigeren.

Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de Maps-update beschikbaar komt, maar liet wel weten dat we er nog dit jaar gebruik van kunnen gaan maken.

Meer lezen? Check de 5 beste navigatie-apps voor Android en iOS!

Nog geen reacties

  1. Een functie waar ik zeker op zat te wachten! Elke keer zo’n internetpas kopen als ik de grens overga is ook niet alles. Autonavi werkt best maar voor de kleine dingen of een tweede scherm is G Maps perfect.

  2. Ben ook benieuwd of je de taal nu kan instellen (los van het toestel). Dat is erg iritant. Ik het het OS altijd in het engels en dan kan die app niet in NL

  3. Jullie vergeten Here Maps die standaard wereldwijd offline ondersteuning biedt. Werkt zowel op wp, Android als IOS.
    in mijn ogen stukken beter als Google Maps of betalende versie van Tomtom.
    De artikel waar jullie naar verwijzen dateert uit 06/2014 en is niet meer up to date.

  4. Eindelijk . Heb nooit begrepen dat dit niet vanaf het begin af aan mogelijk was. Ik zie nergens dat dit alleen onder android M zou kunnen. Lijkt mij raar, is gewoon en app.

  5. Het irritante is dat je zelf elke keer kaarten moet gaan opslaan. Heel land lukt nieteens…

    Die blijft dan vervolgens ook maar een maand of 2 op je toestel staan en dan mag je overnieuw beginnen.

    Kortom als ze dat nu eens veranderen dat je gewoon hele landen kan downloaden dat zou beter zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *