Nieuwe Virtual Assistant bestelt zelfstandig de juiste pizza

VIv
Een nieuw project van de makers van Siri is alles dat Siri wil zijn.

De bedenkers van Siri, Dag Kittlaus en Adam Cheyer, zijn klaar voor een nieuwe uitdaging. Dat meldt de Washington Post.

Viv gaat worden wat Siri had moéten worden, aldus hen. Ze werken al sinds 2003 aan het project, nog voor het Siri-project.

De Washington Post was er getuige van hoe Viv volledig zelfstandig een pizza bestelde. De zin Get me a pizza from Pizz’a Chicago near my office was genoeg om dat voor elkaar te krijgen. Would you like toppings with that, antwoordt Viv, en de software was in staat een pepperoni en half-cheese pizza mét een caesar salad te bestellen. Damn. Daar kan Siri een flinke punt aan zuigen.

Dit kan allemaal dankzij integratie met apps van andere partijen, waaronder Uber (voor het bestellen van een taxi uiteraard).

In het stuk valt te lezen dat deze opties allemaal in Siri terecht hadden moeten komen, maar Apple uiteindelijk voor een flink versimpelde variant koos.

Facebook en Google zouden al hebben geprobeerd Viv te kopen, maar zonder re$ultaat.

Nog geen reacties

  1. De reden dat Siri, Google now En dat ene ding van Microsoft een stuk minder functies hebben is natuurlijk de leeftijd ervan. Siri en Google now zijn er inmiddels al weer een jaartje of 6 en viv is nu pas een proof of concept.

    Wachten hierop had veel te veel tijd gekost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *