Nieuwe WhatsApp feature voor groepen nu live

Nieuwe belangrijke features voor Whatsapp
Want een een-op-een-gesprek is niet meer genoeg tegenwoordig.

WhatsApp probeert zich constant te verbeteren, door naast veiligheidsupdates ook de gebruiker te trakteren op nieuwe features. De afgelopen maanden heeft de chat-applicatie bepaald niet stilgezeten, aangezien we nu meer info krijgen over of iets doorgestuurd is, je geholpen wordt bij het gebruiken van een nieuw nummer én je binnenkort WhatsApp Stickers kunt gebruiken.

Ook groepsgesprekken worden vanaf vandaag een stuk levendiger. In een blogpost meldt WhatsApp namelijk dat het een feature officieel heeft uitgebracht waarmee gebruikers video- en audiogesprekken met elkaar kunnen voeren. Niet zo nieuw zou je denken, maar het gaat vooral om het aantal; dit is uitgebreid naar (maximaal) vier stuks.

De functie is op dit moment beschikbaar gemaakt voor zowel iOS als Android. Wil je een groepsgesprek opstarten, dan kun je eerst een gesprek met één deelnemer starten en hierna meerdere mensen uit te nodigen. Dit gebeurt door in de bovenhoek aan de rechterzijde op de aangewezen knop te drukken. Je kunt zelf kiezen of het om een videogesprek of spraakgesprek gaat.

Dat de feature eraan kwam, was geen geheim meer. Op de F8-ontwikkelaarsconferentie van Facebook in mei werd al gepraat over deze nieuwe functie. Snel downloaden dus in de Play Store of App Store!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *