Nieuwe YouTube-functie maakt video’s persoonlijker

YouTube
Meer interactie tussen kijker en de maker.

YouTube kon natuurlijk niet achterblijven. Eerst was het Instagram, dat de Stories-feature van Snapchat wist te pikken, en nu doet YouTube vrolijk mee. Het videoplatform van Google werkt aan ‘Reels’. Een nieuwe feature die het mogelijk maakt om korte video’s te uploaden.

Met deze video’s kunnen kijkers snel op de hoogte worden gebracht als de videomaker iets wil delen. Nu volgen de meeste fans hun idool op platformen als Instagram en Snapchat. Met Reels wil YouTube gebruikers van deze sociale netwerken kapen. Het is echter de vraag of de nieuwe feature daadwerkelijk een succes gaat worden.

Reels werkt iets anders in vergelijking met Stories op Instagram. Zo kunnen video’s wel bewaard blijven. Daarnaast kunnen gebruikers reageren en een like of dislike uitbrengen. Net als bij reguliere YouTube-video’s. De uploader kan filmpjes voorzien van muziek, filters, stickers en teksten.

De feature werkt binnen YouTube. Gebruikers hoeven geen aparte app te downloaden. Als de videomaker een Reels heeft opgenomen, dan kunnen abonnees deze bekijken op een nieuw gedeelte op het kanaal van de YouTuber. De videodienst gaat binnenkort beginnen met een testfase. Vervolgens zal het publiekelijk worden uitgerold. (via TechCrunch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *