‘Nieuwste iPhone krijgt 5,8 inch scherm’

In de herfst komt dus de iPhone 8 uit
En dan hebben we ’t natuurlijk over de iPhone 8!

Het nieuwste vlaggenschip van Apple, namelijk de iPhone 8, heeft waarschijnlijk een groter beeldscherm dan vorige modellen. Dat schrijft Asia Nikkei op basis van anonieme bronnen.

Het scherm van de iPhone 8 zou 5,8 inch groot zijn. En dat is groter dan het scherm van de iPhone 7, die al amper in je broekzak past.

Maar het is nog niet duidelijk of de iPhone 8 fysiek ook echt groter zal worden. Volgens analist Ming-chi Kuo zal Apple waarschijnlijk de schermranden voor op de smartphone verkleinen.

En dan hebben het nog niet eens gehad over de mogelijke prijs van de iPhone 8. Volgens Asia Nikkei zal Apple ook de prijs van de nieuwe generatie iPhones 10% verhogen, waardoor de vermoedelijke prijs van de iPhone 8 neerkomt op $700.

Volgens de geruchten zou de iPhone 7s tegelijkertijd met de iPhone 8 gepresenteerd worden ergens in de herfst. De 7s zou de schermformaten 4,7 inch en 5,5 inch krijgen en dat komt overeen met de maten van de huidige iPhone 7.

Eerder werd nog gedacht dat Apple de iPhone 7s zou overslaan.

9 reacties

  • @fijnkonijn: Ach, als je gewoon Samsung copieren valt dat best mee.
   Nu is een iphone 6 of 7 al groot en de Plus helemaal door die mega bezels die Apple hanteerd, net als op de ipad trouwens.
   Als je gewoon gebruik maakt van moderne schermen zoals Samsung en LG dan komt een 5.8 inch scherm qua phone net zo groot uit als de huidige iphone 7 en daar hoor je niemand over klagen.

 1. 5,8… Ik vond de plus al veel te groot, eigenlijk. Sterker nog, groter dan de standaard 6/7 hoeft van mij eigenlijk niet. Maar ja, de verkoopcijfers geven waarschijnlijk aan dat er wel degelijk markt is voor dit soort telefoons. Nou ja, telefoons. De functie is waarschijnlijk maar voor 5% telefoon en voor de rest gewoon multimedia/internet device.

  • @willeme: Met techniek zoals Samsung het toepast en straks ook apple die vast zal volgen hoeft je Iphone 8 niks groter te zijn !
   Kijk nu eens naar de randen op iedere iphone die tot op heden gemaakt is, die zijn MEGA.
   Haal die eens weg, of zie die randen als extra scherm en je kan in 1x daar een groter scherm in kwijt.

   • @turbobrick: Als die paar millimeters in jou beleving MEGA zijn, zou ik niet te veel opscheppen bij de dames ;). Aan de zijkant heb je een millimeter of 2-3 en een centimetertje aan de boven en onderkant. Maar ik hoef niet een nog langwerpiger scherm. In principe is het scherm prima, als ze daar een compacter toestel om kunnen bouwen ben ik al blij.

    • @willeme: Schijnbaar is dat niet wat iedereen wilt.
     Toen Apple naar een groter scherm ging met de Iphone 6 was dat ook een issue, en nu hoor je niemand er meer over.

     Als je een compacte iphone wilt dan heb je altijd de Iphone SE nog, vreemd dat je die niet genomen hebt ipv de 7

     Enne MEGA idd, je moet het in verhouding zien. Als je kijkt naar schermen waar je praat in inches en dus 25,4 mm dan maakt een milimeter of 3 per kant (dus 6 over de breedte) best wel wat uit.

     • @turbobrick: Het formaat van de iPhone SE is inderdaad perfect. Ik zou niet groter nodig hebben, eigenlijk. Absoluut een mooie telefoon (redelijke hardware voor een redelijk gunstige prijs). De 6-7 is iets aan de grote kant, de Plus is mij veel te groot. Dus voor mij zou het niet direct hoeven.

      Aan de andere kant: over twee jaar lopen we er allemaal mee en zijn we superblij. Elke technische vooruitgang moet je tegengaan, uiteraard 😉

     • @willeme: En dat is wat ik ook zei …. 5inch was een koelkast, sloeg nergens op, niet meer nodig dat dit … opmerkingen destijds vanuit de Apple hoek.
      Nu met de Iphone 6 en 7 vinden ze het prachtig en klaagt niemand en is het alsof het normaal is.
      De mensen die kleiner wensen zie je op de SE.

      We willen uiteindelijk grotere schermen maar niet direct grotere phones, vandaar dat LG en vooral Samsung daar al een tijdje mee bezig is en dat ze nu met de S8 komen die een nieuwe standaard zal zetten qua screen to bezel ratio.

      Op een smartphone doe je eigenlijk alles behalve bellen tegenwoordig, met vrijwel alles gebruik je het scherm dus dat is best wel van belang. Bigger is better zolang het niet teveel in de weg zit. Ik kijk uit naar de nieuwe generatie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *