Nieuwste voertuig voor Defensie Nederland: een vouwfiets

Nieuwste voertuig voor Defensie Nederland: een vouwfiets
Ben jij soldaat van beroep en word je binnenkort uitgezonden naar Afghanistan? Vergeet dan die dikke tanks en terreinwagens. Wat jij waarschijnlijk gaat besturen, is een vouwfiets.

Toch hebben we het hier niet over een vouwfiets die je buurman tijdens zijn vakantie achter de camper hangt. De Trefecta is een terreinfiets, aangedreven door een elektrische motor. Hiermee is een topsnelheid van 70 km/u haalbaar en met een volledig opgeladen accu heeft de Trefecta een actieradius van 160 kilometer.

Het klinkt misschien gek, maar een fiets blijkt voor soldaten in gebieden als Afghanistan enorm praktisch. Nederlandse soldaten gebruiken nu ook al mountainbikes vanwege het stille karakter, de bewegingsvrijheid en bovendien schrikt een fiets de lokale bevolking niet af. Een tank door je straat kan wel intimiderend overkomen.

Verder is de fiets voorzien een display waarop bijvoorbeeld de snelheid en de capaciteit van de batterij te zien is. Wanneer en hoe de Trefecta door Defensie ingezet zal worden, is nog niet zeker.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *