Niki de Saint Phalle op de voorpagina van Google


Wie Google vandaag bezoekt, wordt verwelkomd door een afbeelding van Niki de Saint Phalle. Maar wie is Niki de Saint Phalle eigenlijk?

Niki de Saint Phalle is een beeldhouwer en kunstschilderes. Ze werd geboren in het Franse Neuilly-sur-Seine en verhuisde op driejarige leeftijd naar Amerika. Ze trouwde op 19-jarige leeftijd met de met de Amerikaanse schrijver Harry Mathews, waarmee ze twee kinderen kreeg. In 1951 verliet ze het gezin en verhuisde terug naar Parijs, waar ze begon met schilderen.

Ze knoopte drie jaar later een samenwerking aan met de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely, met wie ze in 1971 trouwde. Het bekendst werd de kunstenares met haar zogenaamde Nana-figuren: expressieve in felle kleuren beschilderde manshoge vrouwenbeelden in polyester. Deze zijn ook terug te vinden in de Google Doodle van vandaag.

Google eerst feestdagen, personen en andere speciale gebeurtenissen wel vaker op de homepage. Vaak voorzien van een afbeelding, animatie of spelletje. Meer Doodles vind je HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *