Nintendo gaat films maken

Auteur: , Geen reacties
Super Mario Movie

Heb jij hier vertrouwen in?

Volgens het Japanse blad Asahi heeft CEO Tasumi Kimishima gezegd dat het bedrijf ergens in de komende vijf jaar wil beginnen met het maken van films. Inmiddels zouden de eerste gesprekken met producers al hebben plaatsgevonden. Dat schrijft ondermeer Cnet.

Of het hier gaat om blockbuster-bioscoopfilms, of juist DVDs voor een niche-markt, daarover is nog niets bekend. Het benodigde geld zou volgens Cnet komen van de verkoop van aandelen in honkbalteam de Seattle Mariners, want die heeft Nintendo blijkbaar.

En Nintendo heeft nog iets anders: een tamelijk deprimerende geschiedenis als het op de productie van films aankomt. Meer in het algemeen zijn films en videogames een vrij ongelukkig huwelijk. Daar zijn talloze voorbeelden van te geven. Je kunt eindeloos doorgaan, zo veel rommel is er gemaakt.

Maar goed: de Japanners hebben er des ondanks blijkaar alle vertrouwen in. In dat opzicht wel relevant: dit weekend heeft de Angry Birds-film 43 miljoen dollar heeft opgehaald.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).