Nintendo Classic Mini: speel 30 klassiekers op je HD-tv!

Nintendo Classic Mini
De jaren tachtig komen weer tot leven! En ditmaal zonder vervelende emulators of iets dergelijks. Nintendo komt binnenkort namelijk met de Classic Mini: een nieuwe miniatuurversie van de klassieke NES.

De Nintendo Classic Mini zal op 11 november worden uitgebracht en wordt geleverd met een HDMI-kabel, waarmee je het systeem kunt aansluiten op een HD-tv. Daarnaast zijn er op het systeem 30 NES-games geïnstalleerd, waaronder de populaire klassiekers Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, PAC-MAN en Kirby’s Adventure.

Het Nintendo Classic Mini systeem wordt ook geleverd met een USB-kabel waarmee je het systeem kunt opladen en een klassieke NES-controller. Je kunt echter ook een traditionele controller (pro) van de Wii gebruiken.

Dit zijn de games die bij het systeem zitten:

Balloon Fight
BUBBLE BOBBLE
Castlevania™
Castlevania II: Simon’s Quest™
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
Dr. Mario
Excitebike
FINAL FANTASY®
Galaga™
GHOSTS‘N GOBLINS™
GRADIUS™
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
MEGA MAN™ 2
Metroid
NINJA GAIDEN®
PAC-MAN™
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
SUPER C™
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl™
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Nintendo Classic Mini

Met de Nintendo Classic Mini NES-controller kun je ook Virtual Console-games voor de NES spelen op een Wii U of Wii. Sluit de controller aan op een Wii-afstandsbediening voor een zo authentiek mogelijke ervaring. Spelers hoeven niet bang te zijn dat ze steeds helemaal opnieuw moeten beginnen, want iedere game bevat verschillende opslagpunten. Daardoor kun je verdergaan waar je gebleven bent, zonder dat je codes in hoeft te voeren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *