Nintendo games die we op onze smartphone willen spelen

Hopelijk kunnen we dit spel snel spellen op de smartphone
Maar helaas nog niet kunnen…

Naast de mobiele games Super Mario Run en Fire Emblem Heroes heeft Nintendo natuurlijk nog heel veel andere spellen uitgebracht. Veel spellen kun je nog niet spelen op je Android smartphone, maar dat zou wel moeten kunnen. De volgende zes games hebben potentie voor smartphones en tablets.

1. Mario Party
Dit spelletje zegt het al in de titel: het is een perfect spelletje voor een feestje. Eigenlijk is het een virtueel potje ganzenbord, maar dan met karakters van de Mario games gemixt met het Mario-universum en minigames. Een potje kan gemakkelijk uren duren en daarom is het misschien handig om er een mobiele app van te maken. Denk aan WordFeud en SongPop, waarbij spelers een hele dag hebben om hun zet te doen. Zo kun je toch gezellig spelen, maar hoef je er geen uren aan te besteden.

[gv data=”MEX7BfZpad8″][/gv]

2. Kirby and the Rainbow Paintbrush
Je laat Kirby bewegen in deze game door een regenbooglijn te tekenen. Tijdens dit avontuur versla je natuurlijk vijanden die je op je pad tegenkomt. Tevens los je puzzels op door Kirby op de juiste manier langs obstakels te sturen. Deze game zou perfect zijn voor je mobiele telefoon, want je kan gewoon je vinger gebruiken om lijnen te tekenen.

[gv data=”VFlZBGgtsWs”][/gv]

3. Metroid Prime: Pinball
Deze game is misschien niet zo makkelijk op touchscreen, maar wie houdt er nou niet van een spel met een beetje uitdaging? In dit spel is ruimtereiziger Samus een Morph Ball geworden die je door een flipperkast jaagt. Hartstikke leuk om natuurlijk je scores met je vrienden te kunnen vergelijken en elkaar uit te dagen. Wat het helemaal afmaakt is dat de flipperkasten in de game vol zitten met geheimen.

[gv data=”hQ8O-ExBdEE”][/gv]

4. Captain Toad Treasure Tracker
In Super Mario Run zag je Toad al voorbijkomen, maar een eigen app heeft dit kereltje nog niet. Wel heeft hij een eigen game op de Wii U. In dat spel verplaats je Toad stap voor stap door levels die erg doen denken aan het Amerikaanse Monument Valley. Het spel heeft een laag tempo en dat maakt het uitstekend geschikt om te worden omgetoverd tot een app voor smartphone en tablet.

[gv data=”32nV2PKIv5Y”][/gv]

5. The Legend of Zelda: Spirit Tracks
Deze serie mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Iedereen kent de serie eigenlijk wel. De vraag is alleen of dit spel wel past op een apparaat zonder controller. Als je de trailer van Spirit Tracks ziet, kun je deze vraag zeker positief beantwoorden. In dit spel bestuur je hoofdpersoon Link namelijk volledig door het touchscreen van je 3DS te gebruiken. Dit kan natuurlijk ook prima op een ander apparaat met touchscreen.

[gv data=”1-tJnmNP5ow”][/gv]

6. Pikmin
Niet te verwarren met Pokémon natuurlijk. Dit spel is met afstand een van de gekste gameseries die Nintendo ooit heeft uitgebracht. De Pikmin-wezentjes zijn piepklein, waardoor een game zich in iemands achtertuin zou kunnen afspelen. Door de Pikmin aan te sturen en te verzamelen krijg je steeds meer manschappen tot je beschikking om je wereld uit te breiden. Dit zou een mooi idee zijn voor een Freemium game: je kunt het spel gratis spelen, maar in-app aankopen aanbieden om zo mensen te laten betalen voor de uitbreiding van hun Pikminleger.

[gv data=”xahdDqCxCoU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *