Nintendo kapt met Wii en Wii U (eindeliiijk!)

Het (letterlijk) anderhalve eeuw oude bedrijf stopt verrassend laat met de ondersteuning van hun matige consoles
Nintendo stelt hiermee tientallen, misschien zelfs honderden mensen teleur…

Er zijn maar weinig gamebedrijven die een onverplaatsbaar plekje in mijn hart hebben veroverd, maar Nintendo is er een van. Dat neemt niet weg dat de Wii en Wii U consoles waren die wat mij betreft het daglicht nooit hadden mogen aanschouwen. Naast de karige consoles zelf waren ook de games die ervoor gemaakt werden praktisch allemaal pulp. Begin 2019 houdt Nintendo er daarom voorgoed mee op.

Het Japanse bedrijf schrijft in een blogbericht dat ze “belangrijk nieuws hebben over de sluiting van de Wii Shop Channel.” Vanaf 31 januari 2019 kun je geen games meer kopen en/of downloaden via de Wii-shop. Wacht… Dan pas!? De productie van de console werd al begin dit jaar stopgezet.

Gebruikers van de relatief vernieuwende Wii en de compleet geflopte Wii U kunnen dus nog bijna anderhalf jaar games kopen en gekochte games downloaden via de shop. Wil je weten waarom de Wii U flopte? Check hier onze analyse. De virtuele winkel opende zijn deuren in 2006 met de release van de Wii en kreeg een stevige toevoeging met de release van de Wii U in 2012.

Wii U’ers kunnen dus nog een kleine anderhalf jaar games kopen en downloaden, maar daarna wordt het zelfs onmogelijk om games die je al gekocht hebt nog te downloaden. Later zal Nintendo nog meer informatie geven over het sluiten van de deuren van de Wii Shop Channel.

Wil jij genieten van Mario, Link en andere iconische personages uit het Nintendoverse? Check dan gewoon lekker de Nintendo Switch, die het gigantisch goed doet voor een reden. Die reden is volgens de CEO van Pokémon Company overigens redelijk verrassend. Hoe dan ook, het aanschaffen van de Switch is het alleen al waard omdat Breath of the Wild zo ontzettend bruut is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *