Nintendo kondigt 2DS XL aan

Nintendo 2DS XL
Nintendo maakt een onverwachtse move.

Nintendo maakt bekend dat de Nintendo 2DS XL op 28 juli zal uitkomen in de Verenigde Staten. De handheld van het Japanse bedrijf zal groter en krachtiger zijn dan de gewone 2DS, maar zal uiteraard niet de 3D-functionaliteiten van de 3DS hebben.

De 2DS XL komt slechts een paar maanden na de Switch uit. Het opgepoetste oude toestel moet daarmee opboksen tegen het immense succes van de nieuwe hybride console van Nintendo.

Dat probeert Nintendo te doen door extra mogelijkheden toe te voegen. Zo zijn de schermen van de XL meer dan een inch groter dan die van de reguliere 2DS, van 3,53″ en 3,02″ naar 4,88″ en 4,18″. Tevens is het toestel onder de motorkap ietwat aangepast door middel van een krachtigere processor.

De 2DS XL is uitgerust met een analoge stick om camerabewegingen gemakkelijker te maken. Tot slot zitten er twee nieuwe knoppen, de ZL- en ZR-schouderknoppen, aan de achterzijde van het toestel.

De Nintendo 2DS XL zal op 28 juli verschijnen in de Verenigde Staten voor een adviesprijs van rond de $150 dollar. Wanneer en voor hoeveel Nintendo’s nieuwe handheld verkocht zal worden in de Benelux, is nog niet bekend.

[gv data=”3lxNHhgMuTg”][/gv]

Via: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *