Nintendo legt lat hoog voor Switch console

Switch
De succesvolle launch zorgt voor veel optimisme bij de Japanners.

De Nintendo Switch ligt al enkele weken in de winkels, en met succes: het apparaat is al vrij vaak over de toonbank gevlogen. Veel gebruikers en recensenten prijzen dan ook de console, die zich onderscheidt door zijn multifunctionaliteit en hoge funfactor.

Ook bij Nintendo zijn de positieve cijfers en reviews niet onopgemerkt gebleven. Sinds de release op 3 maart zijn er 2,74 miljoen Switch-consoles verkocht in dezelfde maand. Dat is veel meer dan de verwachte 2 miljoen exemplaren die Nintendo dacht te kunnen verschepen in maart.

Nintendo verwacht mede door de positieve eerste cijfers dat het maar liefst 10 miljoen Switch-consoles verkoopt in het huidige financiële boekjaar, waardoor er in april volgend jaar maar liefst 13 miljoen verkochte Switch-apparaten worden verwacht. Ter vergelijking: de Wii U wist in zijn volledige levenscyclus slechts net iets meer dan 13 miljoen keer verkocht te worden.

Het grootste probleem voor de Nintendo Switch lijkt op dit moment het kleine aantal beschikbare games. Naast Zelda was er bij de release weinig bijzonders te koop. Hopelijk voor alle Switch-gamers komt hier de komende maanden nog verandering in, met onder andere Mario Kart 8 Deluxe.

2 reacties

  1. We weten het al jaren. Verkoopcijfers zijn voor de consument NIKS waard als er geen goede software is.
    Op dit moment is er muv Zelda NIKS bijzonders te vinden, echt alleen maar matige opvulling en games die we al jaren kennen.
    Zelfs Mariokart 8 is slechts 3 jaar oud, nu dan met wat extra characters en extra dingen maar in de basis hetzelfde als op de WiiU, en ja zelfs grafisch is er eigenlijk GEEN verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *