Nintendo lijkt alle hoop op een Switch Pro te verpletteren

Nintendo lijkt met een E3-aankondiging definitief het bestaan van de Switch Pro te ontkrachten. Waar waren de lekken dan op gebaseerd?

Al maanden hopen fans van Nintendo op een vernieuwde Switch-console, maar het Japanse bedrijf lijkt alle hoop te verpletteren. Geruchten suggereren al maanden dat er een Nintendo Switch Pro op de E3 gamebeurs aangekondigd wordt. Nintendo zelf zegt daarentegen in een Tweet nadrukkelijk dat dit niet gaat gebeuren. Of proberen ze ons nog eventjes stil te houden?

Nintendo Switch Pro op E3?

Nintendo kondigt in de onderstaande Tweet aan dat ze een presentatie gaan houden tijdens de aankomende E3. Op 15 juni (18:00 Nederlandse tijd) zal het gamebedrijf een 40 minuten durende presentatie houden. De verwoording in de Tweet is daarbij erg interessant. Ze beloven namelijk een “grofweg 40 minuten durende presentatie exclusief over Nintendo Switch-software”. Ofwel, nadrukkelijk géén nieuwe hardware.

Nu kun je twee kanten op met de woordkeuze van Nintendo. Enerzijds zou je kunnen denken dat Nintendo hartstikke goed weet dat er telkens weer onofficiële (en zelfs relatief officiële) informatie over de Nintendo Switch Pro naar buiten komt. Wellicht dat Nintendo hiermee verwachtingen van fans alvast een beetje tempert. Zo valt de presentatie tenminste niet tegen.

Óf ze zijn fans gewoon keihard aan het manipuleren om de grote verrassing nog niet te verklappen. Het zou in dat geval wel een beetje raar zijn dat ze expliciet beloven op software te focussen, aangezien ze ook gewoon wat vagere bewoording hadden kunnen gebruiken om het onderwerp van de presentatie in het midden te laten.

Een laatste interpretatie zou kunnen zijn dat Nintendo inderdaad de Switch Pro voor de E3 had gepland. Maar vanwege het wereldwijde chiptekort heeft het bedrijf misschien alsnog besloten om de vernieuwde console uit te stellen. We weten het 15 juni, als de E3 gamebeurs van start gaat en onder andere Nintendo, maar ook Xbox, Nintendo, Ubisoft, Take-Two, EA, en Activision een presentatie houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *