Nintendo reageert op verbindingsproblemen Joy-Con controllers

Hopelijk komt er snel een echte oplossing!
Maar het valt een beetje tegen…

Ja, de controllers van de Nintendo Switch hebben wat verbindingsproblemen.

Het probleem lijkt zijn voornamelijk voor te doen in de linkercontroller en er wordt gespeculeerd dat dit komt door het ontwerp en de plaatsing van de antenne.

Het is niet duidelijk hoe groot het probleem is, maar het is wel een vervelend probleem. Als de verbinding tussen de controllers onderbroken wordt, kun je je spel niet meer opslaan. Je kunt de verbinding weer herstellen door de Nintendo Switch opnieuw op te starten.

Je kunt de controllers ook zelf maken, maar dat is riskant want je kunt je garantie kwijtraken.

Maar Nintendo vindt het geen groot probleem; dat werd wel duidelijk uit een interview dat website TIME met Reggie Fils-Aime had. Dat is de Nintendo America directeur. ” Ik kan je alleen vertellen dat we ons bewust zijn van het probleem en dat we er een aantal berichten van hebben gezien. We vragen consumenten een heleboel vragen. We kijken nu wat de volgende stappen zijn.”

Daarna kwam er nog een persbericht uit van Nintendo waarin stond dat er geen wijd verspreide technische problemen zijn en dat alle problemen snel afgehandeld worden.

Het lijkt erop dat het bedrijf zich bewust is van de problemen en klachten, maar dat ze geen zin hebben om er iets aan te doen. Maar laten we hopen dat er binnenkort toch een oplossing komt.

2 reacties

 1. komt op mij over als “de kat uit de boom kijken”.
  elke launch heeft wat problemen, en de problemen worden maar al te graag naar boven gehaald in de mediaberichten. het is tot nu toe nog onduidelijk hoeveel % van de gebruikers, welke klachten hebben ervaren dus is het ook moeilijk om het “probleem” dusdanig serieus te nemen.
  als de klachten aanhouden zullen ze wel moeten reageren.
  het “dode pixel” geval is bijvoorbeeld een norm in de industrie. tot 5? dode pixels geeft je nog niet het recht op een retourtje bij een gemiddeld lcd scherm. tenzij ze erg dicht op elkaar zitten als ik het me goed herinner. bij twijfel gewoon wachten, en anders gewoon kopen.
  kleine kans dat je ook een probleemproduct ontvangt, en vandaag de dag is het ook zo opgelost.

  • @lolindir: Ieder product heeft idd weleens issues maar dit is wel een kwalijke.
   De controller is een basis functie die alles ondermijnt als die niet goed werkt.

   Meestal is het zo dat techniek faalt als men steeds verder de grens opzoekt, dus gfx chips die heet worden en zich in de loop der tijd los ‘soldeert’ zoals bij de X360. Koelings problemen door de benodigde performance, etc etc .

   Hier praten we over een draadloze controller, iets wat we al meer als een decennium draadloos hebben en niks bijzonders meer is.
   Als je dat niet goed werkend hebt voor al je klanten ben je echt slecht bezig.

   Voorbeelden zat, ook hier in NL en ook op ieder fora te vinden. Sure, veel meer hebben geen last maar het zijn er gewoon te veel voor zoiets basic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *